Gooskens leidt PinkRoccade Local Government

Dit artikel delen:

Harrie Gooskens, ex-directeur van IBS Nederland, wordt de nieuwe directeur van PinkRoccade Local Government. Hij heeft van zijn net gestarte adviesbureau een slapend bedrijf gemaakt.

Harrie Gooskens wordt begin 2009 de directeur van PinkRoccade Local Government, een van de werkmaatschappijen van Total Specific Solutions (TSS). Het is de voortzetting van Getronics PinkRoccade Local Government. TSS neemt de divisie Getronics Business Solutions over, waarvan deze lokale overheidstak deel uitmaakt. Gooskens wordt de opvolger van Bart Visser die sinds 2005 directeur was maar nu terugtreedt.

Erik van der Meijden, topman van Getronics, vertelt in een nieuwsbrief van 'Local Government' over de wisseling van de wacht. Financieel directeur Matthieu van Amerongen van TSS noemt dat voorbarig en wil de benoeming niet direct bevestigen. "Pas als de overname van Getronics Business Solutions begin 2009 definitief is afgerond, komen we met een persbericht naar buiten." Hoewel de NMA vlak voor kerst groen licht heeft gegeven voor de transactie is het nog wachten op een advies van de Centrale Ondernemingsraad van Getronics.

L+T

Gooskens had als directeur net afscheid genomen van IBS Nederland en was gestart met zijn eigen adviesbureau Item-C. Hij zegt begin december benaderd te zijn voor de functie van algemeen directeur bij PinkRoccade Local Government. Gooskens besloot de ambities van een eigen bedrijf op een laag pitje te zetten vanwege het unieke karakter van deze baan.

PinkRoccade Local Government is namelijk deels een voortzetting van L+T Informatica, waarvoor hij zestien jaar heeft gewerkt (in 1994 stapte Gooskens over naar Consist, het latere IBS Nederland). Hij zorgde ervoor dat L+T de gemeenten direct ging bedienen in plaats van indirect via een aantal regionale centra. "PinkRoccade Local Government heeft de afgelopen vijftien jaar deel uitgemaakt van PinkRoccade en Getronics en krijgt nu binnen TSS weer de kans om vanuit een decentrale structuur te werken aan een eigen profiel. Dat wil ik graag in goede banen leiden."

Transitie

Getronics-topman Van der Meijden meldt in de nieuwsbrief van Getronics PinkRoccade Local Government verder dat Jelle Hüner, partner bij Axis Management, als interim manager de transitie van Business Solutions naar TSS zal begeleiden. Hüner heeft 7,5 jaar bij Ordina gewerkt in diverse managementposities.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-30T09:21:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.