'TSS brengt ondernemerschap bij PinkRoccade'

Dit artikel delen:
PinkRoccade

De oud-Getronics onderdelen PinkRoccade Healthcare en Local Government gaan na de overname door ict-dienstverlener Total Specific Solutions (TSS) hun eigen koers uitzetten. Medewerkers moeten zich meer bewust worden van wat er bij de klant speelt en daar vervolgens naar handelen. Dat zegt algemeen directeur Gerrit Oosterhof.

Medewerkers van PinkRoccade Local Government en Healthcare zullen merken dat hun bedrijf binnenkort veel zelfstandiger in de ict-markt staat dan voorheen. Dat vertelt algemeen directeur Gerrit Oosterhof van dienstverlener Total Specific Solutions (TSS). Zijn bedrijf rondde begin februari 2009 de overname van de twee oud-Getronics-onderdelen af.

Volledig decentraal

"De structuur verandert voor ze", legt Oosterhof uit. "Bij Getronics maakten de onderdelen deel uit van Business Solutions. Dat stond weliswaar al redelijk apart van de rest van Getronics, maar bij TSS is dat nog veel meer. Total Specific Solutions heeft een volledig decentrale organisatie. Elk onderdeel zet zijn eigen koers uit en staat zelfstandig in de markt. Dat vergt ondernemerschap en levert meer dynamiek op."

De directeur vertelt dat de medewerkers zich meer bewust moeten worden van wat er bij de klant speelt en daar vervolgens naar handelen. "Die hands-on benadering is heel belangrijk bij ons. De verschillende bedrijfsonderdelen van TSS proberen kleinschaligheid en 'customer intimacy' te combineren met een sterk moederbedrijf dat zich er in interesseert. De grote dienstverleners worden vaak als ‘veilige partij' beschouwd, ondanks de lagere klanttevredenheid."

Oude logo

Na de overname door TSS zullen de twee onderdelen PinkRoccade Healthcare en PinkRoccade Local Government het oude logo van PinkRoccade gebruiken. Alle medewerkers, volgens de directeur tussen de achthonderd en 850, komen in dienst van TSS. De overname werd begin december 2008 bekendgemaakt. Directeur Oosterhof wil geen uitspraken doen over het bedrag dat met de overname is gemoeid.

Gerrit Oosterhof is sinds januari 2009 directeur van Total Specific Solutions. Hij was tot kort daarvoor voorzitter van het managementteam van het Centrum voor ICT van de Belastingdienst, waar hij leiding gaf aan een grootschalige reorganisatie. Voordat hij bij de Belastingdienst in dienst trad, werkte acht jaar bij PinkRoccade en Getronics PinkRoccade. Hij bekleedde daar onder meer de functie van operationeel directeur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-04T11:29:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.