ICT-afdeling politie en Defensie werken samen

Dit artikel delen:

De ict-afdelingen van de politie en het ministerie van Defensie werken samen. Dat blijkt uit een artikel in het vakblad Scope van de voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN). Een voorbeeld van die samenwerking is de ontwikkeling van nieuwe rekencentra. Beide organisaties zijn op zoek naar een nieuwe architectuur met nieuwe technologische ontwikkelingen en een hoog beveiligingsniveau. Volgens Leon Bovée, directeur van vtsPN, is het daarom logisch om de handen ineen te slaan.

In het vakblad schrijft de organisatie steeds vaker de samenwerking te zoeken met bedrijfsgroep Informatievoorziening en technologie (IVENT) van het Commando DienstenCentra (CDC), het shared service center voor Defensie. Een ander voorbeeld van samenwerking is het programma I-bridge. In dit project wordt onderzocht hoe de verschillende computersystemen van beide organisaties met elkaar kunnen praten.

Ook willen beide organisaties een mobiele werkplek. Agenten moeten altijd en overal contact hebben met de meldkamer en data kunnen raadplegen. Bij Defensie wordt gewerkt met een systeem dat de militair op een handcomputer laat zien waar vriend en vijand zich bevinden, inclusief operationele wijzigingen. Volgens Bovée gaat het strategisch om dezelfde behoefte, daarom wordt dit project gezamenlijk opgepakt.

Voorbeeld

Daarnaast gebruiken de organisaties elkaar als voorbeeld. Zo voegde vtsPN recent een divisie Inkoop & Supply aan de organisatie toe. 'Hierbij kijken we graag naar Defensie, omdat het CDC ten opzicht van ons voorop loopt', aldus Bovée in Scope.

Ook op het personele vlak wordt er samengewerkt. Ivent moet meedoen met werving vanuit het Rijk. De organisatie kan daarom moeilijk dieper ingaan op de ict bij de organisatie. De politie kan dat wel, omdat ze niet hoeven mee te doen aan de Rijkscampagnes. Geïnteresseerde kandidaten, die door vtsPN niet worden aangenomen, worden daarom doorverwezen naar IVENT.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit lijkt me ook niet meer dan "handig" en "efficient".
- Beide organisaties zijn overheids-organen.
- Ze doen beide het kunstje "ordehandhaven".
- De Politie werkt alleen op nederlandse bodem,
- Defensie werkt ook BUITEN de vaderlandse grenzen.

Vraag:
Waarom zou je er nog 2 apparte, losse diensten erop na houden? Met twee apparte interne culturen en werkwijzen?
Ik heb nog een ideetje voor verder(gaande en meer structurelere kosten) besparing:

Voeg deze twee diensten fysiek samen tot een "Nederlands Defensie apparaat"
Want daar gaat het toch naar toen in de toekomst. "The Big Brother Controlled State". waarbij 1 overheid (of wereld) instantie de orde bewaakt in zowel binnen als buitenland... Het "One World Army" idee achter de bedenkers van de New World Order.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-10T09:46:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.