Stichting King neemt werk Egem-i-teams over

Dit artikel delen:

Het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (King) neemt een groot gedeelte van de werkzaamheden van Egem i-teams over. Dit is tijdens de algemene ledenvergadering van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) besloten. De stichting King is hiervoor speciaal opgericht. Het gaat om de projectenarchitectuur, waaronder de producten voor de standaard Gemma, organisatieontwikkeling en de aansluiting vanuit de gemeenten op de basisvoorzieningen.

In King zetten gemeenten het werk van Egem-i-teams voort. Het programma EGEM, onderdeel van deuitvoeringsorganisatie Ictu, eindigt op 1 januari 2010 en de bijbehorende i-teams in het eerste kwartaal van 2010.

In de afgelopen jaren is Egem-i-teams betrokken geweest bij de verbetering van de e-dienstverlening van gemeenten. De organisatie heeft de Gemeentelijke ModelArchitectuur (Gemma) opgezet, een refentie-architectuur voor de ontwikkeling van de gemeentelijke informatievoorziening. Aan het einde van het programma begin 2010 zullen ruim vierhonderd gemeenten samen met e-adviseurs van EGEM i-teams een realisatieplan hebben opgesteld om met behulp van ict hun dienstverlening en bedrijfsvoering te verbeteren.

Cees Hamers, programmamanager Egemi-teams, zegt ingenomen te zijn met het besluit dat de leden van de VNG hebben genomen. 'De standaarden en modellen worden beheerd en zullen verder worden ontwikkeld.'

Overigens worden niet alle werkzaamheden van Egem-i-teams worden ondergebracht bij KING. Het portfoliomanagement gaat naar het Ictu-programma Renoir (Regie E-overheid NUP Ondersteuning Implementatie (en) Realisatie).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-10T15:08:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.