Tilburg en Goirle werken samen op ICT-gebied

Dit artikel delen:

De gemeenten Tilburg en goirle werken samen op ict-gebied. Vanuit Tilburg wordt het technische beheer van de ict-infrastructuur verzorgd. Drie ict-medewerkers van Goirle komen in Tilburg te werken. De afdeling wordt verantwoordelijk voor de digitale werkplekken en het beheer van de applicatieserves. Daarnaast worden de twee gemeentehuizen per 1 juli aan elkaar verbonden met een glasvezelverbinding.

De gemeenten zien een hoop voordelen in de samenwerking. 'Minder administratieve lasten, meer mogelijkheden voor allebei. Het bundelen van krachten biedt ook financieel voordeel, want er zijn minder meerkosten', zegt wethouder Joost Möller van gemeente Tilburg.

Daarnaast moet de kwaliteit van de digitale dienstverlening van de gemeenten worden verbeterd. 'Het is een kwaliteitsimpuls die we maken in de dienstverlening naar de burger op ict-gebied', zegt burgemeester Machteld Rijsdorp van Goirle. Volgens wethouder Möller betekent het niet of te laat reageren op nieuwe ontwikkelingen, ontevreden klanten. 'Door de handen ineen te slaan, spelen we in op allerlei nieuwe ict-maatregelen die de komende jaren op stapel staan.'

Glasvezel

Van de onderlinge glasvezelverbinding moeten in de toekomst ook andere instanties gebruikmaken. De gemeenten denken daarbij aan bibliotheken en scholen. Rijsdorp ziet voordelen voor de hele regio Midden-Brabant. 'Ik hoop dat andere gemeenten deelnemen aan het initiatief, zodat de regionale samenwerking op ict-gebied nog verder wordt onderstreept.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Geen bevredigend antwoord gevonden op mijn zoektocht naar: "wanneer komt glasvezel beschikbaar in de gemeente Goirle" en "wat kan ik er mee"

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-23T16:20:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.