Europa vraagt burger advies over ICT-strategie

Dit artikel delen:
Europese aanbesteding Europa vlaggen

Europeanen kunnen tot oktober hun zegje doen over de toekomst van ict in Europa. De Europese Commissie heeft een vragenlijst ontwikkeld en roept mensen op mee te denken over de ict-strategie voor de periode na 2009. 'Wat zou de algemene visie voor de strategie na i2010 moeten zijn?' en 'Welke drie ict-onderwerpen zijn het belangrijkst voor de komende vijf tot tien jaar?' Aan het eind van dit jaar loopt het huidige strategische plan i2010 af.

Het zijn twee van de ongeveer negentig vragen die op de deelnemer aan het onderzoek wordt afgevuurd. De Commissie geeft al een voorzet door vragen te stellen over de rol van groene ict en de verbetering van Europees ict-onderzoek en innovatie. Andere vragen gaan over de pogingen van de EU om economie en samenleving beter te verbinden met internet, om Europa een voortrekkersrol in de mondiale ict te geven en om overheidsdiensten beter toegankelijk en efficiënter te maken.

i2010

i2010 werd in 2005 gepresenteerd. De Europese Commissie beschouwt het plan als het strategische raamwerk voor Europa's informatiemaatschappij en mediabeleid. In het document staan op hoofdlijnen maatregelen genoemd waarmee een open en concurrerende Europese economie wordt nagestreefd. Ict is een belangrijk onderdeel van de maatregelen. Het uiteindelijke doel is om een gemeenschappelijke markt voor ict-producten en -diensten te creëren, waarvan bedrijven, consumenten en overheden profiteren.

Volgens de commissie heeft het plan zijn doel niet gemist: steeds meer bedrijven en consumenten zijn online. Ook steeds meer (overheids-)diensten zijn online beschikbaar. De EU heeft veel ict-onderzoek gefinancierd en alle lidstaten zien het belang van ict bij het aanpakken van sociaal-economische problemen.

De vragenlijst staat online tot 9 oktober 2009.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-05T15:38:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.