Defensie snijdt in ICT-uitgaven

Prinsjesdag 2009

Dit artikel delen:

Defensie betaalt flink mee aan de kabinetsmaatregelen tegen de economische crisis. Volgend jaar bedraagt de bezuiniging 65 miljoen euro, oplopend tot 172 miljoen in 2013. De ict-tak Ivent moet een deel van de klappen opvangen.

Minister Eimert van Middelkoop van Defensie meldt dat in zijn nieuwe begroting. Hij meldt veel concreter dan de meeste andere bewindslieden waar de pijn gaat zitten. Een aantal materieel-, infrastructuur- en informatievoorziening-projecten wordt vertraagd, gereduceerd of zelfs geschrapt.

De bedrijfsgroep Ivent 1heeft opdracht gekregen aanzienlijke bezuinigingsmaatregelen te nemen. Aan personeel mag volgend jaar 200 miljoen euro worden uitgegeven tegen 225 miljoen euro dit jaar. DTO kan aan externe krachten maximaal 47 miljoen euro besteden. Ook de uitgaven aan computerapparatuur en andere materiële kosten moeten worden teruggeschroeft, van ongeveer 110 miljoen euro naar een kleine 100 miljoen euro. Ivent telt momenteel nog drieduizend werknemers.

De dienstverlening en de ondersteuning binnen Defensie ondergaan een versobering. Het Commando Dienstencentra en de Defensie Materieel Organisatie hebben de opdracht gekregen maatregelen te treffen die leiden tot besparingen van respectievelijk 60 en 40 miljoen euro. Daarbij gaat het om terugbrengen van de overhead, standaardisering en het verminderen van de dienstverlening. Het streven blijft om vacatures in de krijgsmacht te vullen. Al zal dit door de financiële situatie en de beperkte capaciteit om nieuw personeel op te nemen, langer duren (2014).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-17T10:34:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.