Alphen-Chaam treedt toe tot Equalit

Dit artikel delen:

Alpen-Chaam is lid geworden van het ict-samenwerkingsverband Equalit. Door de ict-voorzieningen hier onder te brengen verwacht de Brabantse gemeente op de kosten te kunnen besparen en de kwaliteit van de dienstverlening te vergroten. Ook wil de gemeente door de toetreding de kwetsbaarheid van de ict-organisatie verminderen. Alphen-Chaam denkt makkelijker het Nationaal Uitvoeringsprogramma Dienstverlening en e-Overheid (NUP) te kunnen uitvoeren.

Equalit is het shared service center voor ict-diensten voor de gemeenten Oosterhout, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Baarle-Nassau en Loon op Zand, en !GO, de samenwerkende sociale werkvoorziening van de gemeenten Aalburg, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam en Woudrichem. Alphen-Chaam is het zevende lid. De Brabantse gemeente verwacht te kunnen profiteren van de expertise van de deelnemers om de punten op de agenda van het Nationaal Uitvoeringsprogramma Dienstverlening en e-Overheid (NUP) te kunnen realiseren.

Equalit - standplaats Oosterhout - sluit aan op de beleidslijn van het kabinet om gemeentelijke samenwerkingen te stimuleren. Op ict-gebied zou zo'n krachtenbundeling moeten leiden tot kostenverlaging, kwaliteitsverhoging en een betere waarborg van de continuïteit op ict-gebied.

Lees ook: Een dagje uit naar Equalit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-25T14:01:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.