Justitie kiest Imtech, PQR en Scholten Awater

Dit artikel delen:
Justitia

Het ministerie van Justitie heeft het perceel Networking & Security gegund aan drie partijen: Imtech, PQR en Scholten Awater. Als indicatie van de omvang noemt Justitie een jaarlijks bedrag van negen miljoen euro, waarvan 7,5 miljoen euro voor hardware en 1,5 miljoen voor aanvullende diensten. Het perceel is onderdeel van een grote hardware-aanbesteding bij het departement. Opvallend is dat Scholten Awater is geselecteerd voor vier van de vijf percelen.

 Het perceel Networking & Security is het laatste gegunde onderdeel van een grote hardware-aanbesteding die het ministerie van Justitie eind vorig jaar uitschreef. Het perceel bestaat uit de levering van netwerk- en beveiligingscomponenten en daaraan gerelateerde hardware en dienstverlening. Justitie koos Imtech, PQR en Scholten Awater als partners en heeft er tweejarige raamovereenkomsten (met een optie tot verlenging van maximaal twee maal een jaar) mee gesloten.

Volgens verkoopmanager Erwin Quint van Scholten Awater betreft het mantelovereenkomsten. 'Iedere keer als Justitie iets nodig heeft vraagt het in een minicompetitie offertes uit bij de drie geselecteerde partijen. ' In theorie zou het dus kunnen zijn dat een partij gedurende de contractperiode geen enkele opdracht binnenhaalt, maar volgens Quint wordt de koek meestal redelijk gelijk verdeeld.

Vier van de vijf

Quint is er trots op dat Scholten Awater bij vier van de vijf percelen als partner is geselecteerd. 'Bij het perceel Thin Clients/werkplekken is ons bedrijf zelfs de enige leverancier. Alleen bij het perceel 'printers en randappratuur' grepen we mis.' Behalve Scholten Awater scoorde PQR ook uitstekend met drie binnengesleepte percelen.

De hardware-aanbesteding bij Justitie heeft een totale geschatte waarde van 35 miljoen euro per jaar. Wanneer het departement besluit maximaal gebruik te maken van de verlengingsoptie komt de waarde uit op 140 miljoen euro over een totale looptijd van vier jaar.

De winnaars

De vijf percelen zijn als volgt gegund:

- Servers (13,8 miljoen euro per jaar): PQR, Scholten Awater en SCC
- Storage (7,5 miljoen euro per jaar): PQR, Scholten Awater en SLTN
- Thin Clients (1,8 miljoen euro per jaar): Scholten Awater
- Network & Security (9 miljoen euro per jaar): Imtech, PQR en Scholten Awater
- Overige hardware (printers/randapparatuur; 3,3 miiljoen euro per jaar): SCC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Die gunningen waren toch al in mei of zo gedaan?
waarom wordt dit nu weer genoemd?

P3 is pas onlangs gegund.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-01T11:45:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.