Woensdrecht treedt toe tot Equalit

Dit artikel delen:

De gemeente Woensdrecht wil zich aansluiten bij het ict-samenwerkingsverband Equalit. Daarvoor is een intentieverklaring ondertekend tijdens het landelijke congres ‘Intergemeentelijke samenwerking: de praktijk en de dilemma’s’. Woensdrecht wordt daarmee de zevende Brabanse gemeente die deelneemt aan Equalit. Kortgeleden sloot Alphen-Chaam zich ook al aan.

De gemeente Woensdrecht verwacht dat de samenwerking op ict-gebied leidt tot schaalvoordelen en kwaliteitsverbetering . Ook wil zij door de ict-uitvoering naar Equalit over te hevelen kostenvoordelen behalen, de kwaliteit van de diensten vergroten en de kwetsbaarheid van de ict-organisatie verminderen. Door toe te treden tot Equalit denkt de Brabantse gemeente ook de landelijke ontwikkelingen op het gebied van digitale dienstverlening beter te kunnen volgen.

Equalit is het samenwerkingsverband voor ict-dienstverlening voor de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Oosterhout en de sociale werkvoorziening !GO. Equalit levert zowel dienstverlening op het gebied van informatisering als automatisering aan de deelnemende gemeenten uit West- en Midden-Brabant.

Grenzen

Leon Mussche

Met de toetreding van Woensdrecht lijkt Equalit aan zijn grenzen te zijn gekomen. Het samenwerkingsverband - met in 2009 een budget van ruim vier miljoen euro - beheert momenteel 1400 werkplekken voor leden die in totaal 135.000 inwoners vertegenwoordigen. Directeur Willem Zwijgers liet eerder aan Computable weten dat er nog plek was voor een gemeente met zo'n 20.000-25.000 inwoners. De gemeente Woensdrecht heeft ruim 21.000 inwoners. Eerdere gesprekken met de gemeentes Dongen en Waalwijk leverden niets op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-02T09:48:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.