Brinkhorst moet terugkomen op standpunt patenten

Dit artikel delen:

Nederland is niet langer voorstander van ruime regels voor softwarepatenten. De Tweede Kamer wil dat Nederland bij de volgende stemming de steun onthoudt aan het voorstel van de Europese Commissie.

Dat bleek vorige week al in Den Haag, maar werd gisteren in het debat bevestigd. Een kamermeerderheid schaarde zich achter een voorstel van Pvda-kamerlid Martijn van Dam, waarin hij de stemonthouding van Nederland gebiedt. Van Dam: "Mijn motie leidt niet tot een ander raadsvoorstel. Het leidt wel tot een ander Nederlands standpunt." Volgens Groen Links-kamerlid Kees Vendrik is de motie belangrijk omdat Nederland zo in de Brusselse wandelgangen een ander geluid laat horen dan totnogtoe.
 
Begin deze week stelden Groen Links, CDA, en D66 zich echter achter de motie. SP-kamerlid Arda Gerkens wil dat Nederland de reeds gedane stem vóór omzet in een stem tegen. "Haalt mijn motie het niet, dan stem ik alsnog voor het voorstel van Van Dam." De motie van Gerkens haalde het niet. De partijen willen dat Nederland de wijzigingen steunt die het Europees Parlement vorig jaar indiende op het voorstel van de Europese Commissie.
Kijk voor een uitgebreid artikel in de Computable van 2 juli 2004.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-02T12:33:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.