Collis gaat RDW helpen met kilometerheffing

Wie gunt wat?

Dit artikel delen:
akkoord gunnen

Het ministerie van Verkeer & Waterstaat heeft Collis aangetrokken als adviseur bij het project 'Anders betalen voor mobiliteit'. De ict-testspecialist uit Leiden gaat meehelpen met het koppelen van het technisch systeem achter de kilometerprijs met de backoffice van de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Dit blijkt uit een recente inventarisatie van overheidsgunningen in ict-land. Computable zet deze gunningen regelmatig op een rijtje.

De RDW beschikt over een backoffice voor voertuigengebonden activiteiten die nu wordt gebruikt voor bijvoorbeeld het checken van informatie bij de Algemene Periodieke Keuring (APK) of motorrijtuigenbelasting. Die handhavende rol krijgt het RDW ook bij het project 'Anders betalen voor mobiliteit' (de kilomterheffing). Verkeer & Waterstaat heeft na een aanbesteding Collis geselecteerd als adviseur voor het koppelen van de RDW-backoffice met het nog op te leveren technische systeem achter de kilometerbeprijzing. Het bedrijf uit Leiden is gespecialsieerd in het testen en begeleiden van implementaties van ict-oplossingen, met name op telecom- en internetgebied. Het eenjarige contract met Collis heeft een waarde van bijna drie ton.

Pijnacker-Noordorp kiest voor Centric en Procura

Voor de inrichting van een backoffice publiekszaken bij Pijnacker-Nootdorp levert Centric de applicaties voor de gemeentelijke basisadministraties GBA, WABO en BAG, en een gegevensbus. Procura mag de leerplichtapplicatie (leerlingenadministratie) leveren. De twee partijen zijn ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de software. Oorspronkelijk zocht de Zuid-Hollandse gemeente ook een externe projectleider. Die wordt nu intern aangesteld. De gezamenlijke kosten voor alle applicaties en de gegevensbus bedragen voor een periode van 5 jaar circa 8 ton.

Inter Access regelt netwerk- en serverbeheer voor Leiden

De gemeente Leiden heeft Inter Access aangetrokken voor het netwerk- en serverbeheer in de periode 2010-2013. Het betreft een netwerk van circa 1800 PC's op dertig locaties. Leiden gebruikt ook al de Webnext Midoffice Suite-oplossing van Inter Access.

De Nederlandsche Bank drukt af met Xerox

De Nederlandsche Bank heeft Xerox aangetrokken als leverancier van afdrukapparatuur voor de afdelingen. Een ander perceel uit de aanbesteding (afdrukapparatuur voor de centrale reproduktie-afdeling) is uiteindelijk niet gegund.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik begrijp niet dat bedrijven hun naam verbinden aan dit privacy schendende (en bij voorbaat falende) project van de overheid. Dit is duidelijk een project waarbij de ICT er nog lang niet klaar voor is. Daarnaast draagt het ook aan niets bij.

net als jouw reactie...

Waarom niet gewoon de motorrijtuigenbelasting bij de brandstofprijs optellen. Dan heb je twee vliegen in een klap. Alle buitenlanders betalen ook wegenbelasting en wie veel rijdt betaald meer, dus alles in verhouding.

@Dirk: Soms kan het zo simpel zijn he? ;-)

Realiseert men dat bij de kilometer heffing of andere manieren voor betalen voor autorijden ""mobiliteit... etc. haha"" er onverantwoordde situaties ontstaan voor alle gezinnen!!??
Men gaat dan geconfronteerd worden met steeds wisselende financiële uitgaven in een huisgezin.
Steeds gebeurt dit dan acheraf.
Wat gebeurt er bij achterstallige/uitgestelde betalingen??? Automatische betalingen/boetes etc. en men heeft gewoon geen controle meer over het eigen huishoudboekje.!!!
Het huidige systeem geeft meer een bepaald vast uitgave patroon voor een gezin.!!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-03T09:28:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.