Standaard koppelt persoon aan gebouw

Het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) heeft een ict-standaard vastgesteld voor het koppelen van burgerzaken-applicaties met applicaties over adresgegevens van gebouwen. De standaard moet extra ontwikkelwerk voorkomen, dat nu nog nodig is om deze applicaties gegevens met elkaar te laten uitwisselen. In september verdubbelde het ministerie van Binnenlandse Zaken het beschikbare budget voor de modernisering van de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA).

Eind oktober is door de StUF-regiegroep de ICT-standaard (BAG/GBA-koppelvlakbeschrijving) vastgesteld voor de binnengemeentelijke koppeling tussen software voor de Basisregistraties voor Adressen en Gebouwen (BAG) en de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA). Dat meldt de website van VROM. Volgens VROM is ‘de realisatie van het koppelvlak BAG-GBA een volgende stap op weg naar de succesvolle invoering van het stelsel van Basisregistraties.'

Modernisering GBA doorgestart

In september verdubbelde het ministerie van Binnenlandse Zaken het beschikbare budget voor de doorstart van het project voor de modernisering van de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA). Er is nu 61,5 miljoen euro voor het project beschikbaar. Het project werd in juli 2008 stopgezet, nadat bleek dat het project niet met het beschikbare budget kon worden afgerond.

Geen maatwerk

Begin 2009 is door VROM een bijeenkomst georganiseerd met verschillende BAG- en GBA-leveranciers. Volgens VROM werd ‘tijdens dit overleg duidelijk dat het noodzakelijk is om over een gedragen berichtenstandaard te beschikken die het gemeenten mogelijk maakt de BAG en GBA aan elkaar te koppelen. Zonder standaarden zouden leveranciers maatwerk koppelingen moeten realiseren en dit leidt tot overbodige realisatie-, test- en implementatie-inspanningen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het is een beetje cryptisch verhaal. Als er op de juiste plekken de woorden "L.O. 3.7" en "stuf 3.01" door het verhaal worden gestrooid, zou het een stuk duidelijker zijn.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-06T14:02:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.