Politie kiest Strict/VKA voor projectmanagement

Dit artikel delen:

De combinatie Strict/Verdonck, Klooster & Associates (VKA) heeft een raamovereenkomst getekend met vtsPN (voorziening tot samenwerking Politie Nederland) voor de inzet van project- en programmamanagers op het gebied van ict. De raamovereenkomst heeft een looptijd van maximaal vier jaar.

Met het sluiten van de raamovereenkomst tussen vtsPN en Strict/VKA, mag de combinatie als voorkeursleverancier personeel leveren aan zowel vtsPN als aan een groot aantal politiekorpsen. Het gaat dan om project- en programmanagers en projectleiders.

Het contract is tot stand gekomen via een Europese aanbesteding van vtsPN, waarop twintig marktpartijen hadden ingetekend. Uiteindelijk is het contract gegund aan drie mantelpartijen: naast Strict/VKA gaat het om Capgemini en Logica.

Naar schatting (op basis van de afname van 2008) zal de politie jaarlijks voor 238.000 uur inhuren aan project- en programmamanagement. De omzet hieruit bedraagt bij benadering zo'n twintig miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gefeliciteerd StrICT en VKA! Toch een beetje verrast/verbaasd dat 2 consultancy (adviseur) clubs deze klus hebben gescoord. Consultants zijn immers geen projectmanagers (of programma managers). Good luck, politie!

Hebben VKA en Strict voor dit artikel betaald?
Als je het leest, zie je namelijk nog twee andere partijen die gegund hebben gekregen.

@Jaja, in reactie op jouw reactie: da's juist het mooie van deze 2 bedrijven (VKA en StricT), die hebben naast adviseurs op diversec terreinen ook echte projetmanagers en programmamanagers in dienst voor complexe porgramma's en projecten.

VKA is al sinds jaar en dag politie-huisleverancier.
Ze weten dus duvels goed waar het over gaat, en project- en programmamanagement lukt ze ook wel.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-12T14:37:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.