Politie huurt ict-strategen in

Dit artikel delen:

Ict-organisatie vtsPN (voorziening tot samenwerking Politie Nederland) heeft voor vier percelen partijen aangetrokken voor het verlenen van strategisch adviesdiensten over ict. Het betreft Verdonk Klooster & Associates, Twijnstra Gudde, Gartner, Synotion, Basta Group en PriceWaterhouseCoopers. De raamovereenkomsten hebben een looptijd van twee jaar, met tweemaal de optie tot verlenging van een jaar.

De vtsPN is een samenwerkingsorganisatie van de politieregio's (inclusief het Korps Landelijke Politiediensten) die de gemeenschappelijke ict-voorzieningen regelt en de gezamenlijke inkoop verzorgt. De aanbesteding 'ICT Strategische Dienstverlening' bestond uit de volgende vier percelen (met een vermelding van de winnaars):

- advisering (circa 1 tot 4 voltijds fte's op jaarbasis): Verdonk Klooster & Associates
- portfoliomanagement (circa 1 tot 2 voltijds fte's op jaarbasis): Twijnstra Gudde
- analyse (circa 1 tot 4 voltijds fte's op jaarbasis): Gartner, Synotion, Bastagroup
- architectuurontwikkeling (circa 1 tot 5 voltijds fte's op jaarbasis): PriceWaterhouseCoopers

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gefeliciteerd heren ICT-dienstverleners. Nu de informatiestrategen nog....

ICT strategen moet je niet inhuren maar in huis hebben. De politie zou er daarom goed aan doen deze capability ook in huis te ontwikkelen.

@Jan: helemaal mee eens.
@Hein. Ook helemaal mee eens. Maar dit zijn echter geen bureaus die vooral dat soort kennis en ervaring aan organisaties overdragen, zij verdienen liever aan het leveren van de expertise.
Bovendien is het de verkeerde kennis en ervaring. De enige reden waarom een organisatie IT aanschaft is immers informatie, en informatie bekijken vanuit IT perspektief zoals deze ingehuurden gewend zijn werkt niet. Het kost vooral veel geld. Het is veel beter om informatiekunde goed in de organisatie in te brengen via, overigens zware, opleidingen en zo naar strategieen te komen. Geen IT-strategien, want dat zijn alleen maar afgeleiden van waar het werkelijk om gaat.

Blijkbaar is het zo, dat er niet vertrouwd wordt op de eigen mensen en hun capaciteiten , en daarom extra duur moet gaan inhuren.

@Hein. Je staat de spijker op z'n kop.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-30T11:37:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.