LNV gunt Imtech en Alterra geo-orders

Dit artikel delen:

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft Imtech en Alterra orders gegund voor het leveren van geografische informatiesystemen. Imtech mag digitale kaarten en formulieren leveren waarop percelen cultuurgrond en landschapselementen staan afgebeeld. Altera is verantwoordelijk voor Kaart op Maat, waarbij topografische kaarten op basis van geodata worden aangemaakt.

In het kader van de aanbesteding Digitalisering grondgebruik in landelijk gebied digitaliseert Imtech kaarten en objecten waarop percelen cultuurgrond en landschapselementen staan afgebeeld. Deze kaarten en formulieren worden door agrarische ondernemers en natuurbeheerders ingediend bij de Dienst Regelingen in het kader van een programma om de registers te actualiseren. Imtech Infra Data won deze opdracht ten koste van drie andere gegadigden.

Qua aantallen gaat het in 2010 om minimaal 42.500 kaarten en maximaal 60.000 en qua objecten om minimaal 170.000 en maximaal 225.000. Door het gebruik van internet geeft LNV geen garantie voor aantallen voor de vervolgjaren.

Het ministerie heeft verder Alterra aangetrokken voor het verwerken van bestellingen voor het aanmaken van topografische kaarten op basis van geografische informatie. Deze data komen dagelijks via internet binnen of via de bestelapplicatie van de Dienst Regelingen. Het vierjarig contract omvat in 2010 om en nabij 90.000 kaarten, in 2011 circa 70.000 kaarten, in 2012 ongeveer 40.000 kaarten en in 2013 zo'n 10.000 kaarten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Had de Nederlandse overheid 3 jaar geleden hier niet al een systeem voor ontwikkeld?

Flamingo -> http://flamingo.gbo-provincies.nl/content/Introductie.aspx

Ik ben benieuwd of de kaarten in een open formaat zijn.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-30T13:26:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.