'Kroes moet WCIT-agenda overnemen'

De nieuwe eurocommissaris Neelie Kroes van ICT moet de onderwerpen die aan bod komen tijdens het World Congress of IT (WCIT) op haar eigen agenda zetten. Dat vindt directeur Sylvia Roelofs van branchevereniging ICT~Office.'Tijdens het congres wordt de Declaration of Amsterdam getekend. Dat is een agenda die rond een aantal belangrijke maatschappelijke ondewerpen wordt opgesteld, bijvoorbeeld het minder uitstoten van CO2.'

De branchevereniging is blij met de aanstelling van Neelie Kroes als eurocommissaris van ICT. 'Ze is Nederlandse en ze is vrouw. Dat ze Nederlandse is, maakt het makkelijk om elkaar te spreken', zegt Roelofs in een vraaggesprek met Computable.

De branchevereniging vindt de portefeuille 'Digitale agenda' zeker geen te lichte post, zoals sommige politici vinden. 'Dat men zegt dat het een te lichte post is, is te gek voor woorden. Ict blijft het terrein van specialisten', zegt Roelofs. De directeur vindt dat in de politiek te veel wordt gepraat over de randvoorwaarden van ict en niet zozeer over wat ict kan.

Twee miljoen banen

De ict-sector is volgens Roelofs één van de grote economische sectoren in Europa, met een omzet van meer dan een biljoen euro en goed voor meer dan twee miljoen banen. Volgens de branchevereniging is innovatie niet meer mogelijk zonder de inzet van ICT. 'Deze portefeuille gaat over onze toekomst, hoe we Europa als kenniseconomie voorop laten lopen in de wereld', zegt Roelofs.

Eerder zeiden Computable-experts dat Kroes wat moet doen aan de hoge beltarieven over de grens. Daarnaast moet ze blijven investeren in hoogwaardige ict'ers en in (fundamenteel) ict-onderzoek. KPN wijst de eurocommissaris op dossiers over het ontbreken van concurrentie op de Belgische zakelijke markt en over de aanstaande frequentieveiling in Duitsland. Kroes  zei tijdens een interview in het televisieprogramma Pauw en Witteman zich vooral te gaan bezighouden met piraterij op het internet en beter gebruik van breedband.

Lees ook het interview met Sylvia Roelofs: 'ICT blijft het terrein van specialisten'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En weer staat er weer een zijlijn bestuurder op , die roept dat "Onze Neelie", dit en dat MOET opnemen in haar agenda en programm.....

Ten 1e is ze de nieuwe commissaris nog niet en als ze het wordt, ga ik er vanuit dat ze kritisch naar de markt zal kijken, zoals van haar gewent, en dan helemaal zelf met haar kabinet in Brussel "haar" programm samenstelt.

Op deze post dient ze kritisch te kijken naar alle zaken die in haar portefeuille vallen en zich niet voor het karretje te laten spannen van zijlijn bestuurders die zich alleen maar willen spiegelen in het succes van een ander....

@moaihh50,

Mee eens. Ik denk dat mevr. Kroes wel bewezen heeft dat ze slimmer is dan om dit soort adviezen uit de commercie van IT-leveranciers zomaar over te nemen. Volgens mij weet zij als geen ander dat het niet de technologie is maar de manier waarop daar echt gebruik van gemaakt kan worden. Wat mogelijk is betekent immers niets als je er als organisatie niet echt voordeel van hebt in waar je mee bezig bent.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-08T15:24:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.