Vervaat is definitief ICT-directeur UWV

Thijs Vervaat treedt met ingang van 1 januari 2010 in vaste dienst bij uitvoeringsinstantie UWV. Hij heeft de functie chief information officer (cio) van UWV en is directeur concern ICT. Vervaat was al sinds begin november 2008 ad interim ict-directeur. De vaste benoeming past in het beleid van de uitkeringsorganisatie om het aantal externe ict'ers drastisch terug te dringen.

Thijs Vervaat volgde in november 2008 Gerd Tjerkstra op, die bij automatiseerder IBM ging werken. Hij kreeg de lastige taak om de ict-organisatie van UWV weer vlot te trekken na het WIA-debacle van 2008. In 2009 kwam daar bovendien de integratie met de ict-afdeling van het CWI bij, na de fusie tussen de uitvoeringsinstantie en het arbeidsbureau.

Vervaat heeft inmiddels de ict-organisatie van het UWV anders ingericht. Die bestaat uit een centrale laag met twee afdelingen (ict-services en business services) en een cio-staf, en een informatiemanagementlaag in tien bedrijfsonderdelen. In totaal werken er zo'n 1500 man, waaronder een paar honderd externe ict'ers. Onder politieke druk is het UWV bezig om het aantal inhuurkrachten terug te dringen. Vervaat lag zelf ook onder vuur, na Kamervragen van de SP aan minister Donner van Sociale Zaken over zijn aanstelling. Hij geeft nu met zijn vaste aanstelling zelf het goede voorbeeld en verwacht dat eind 2009 75 procent van het ict-personeelsbestand intern is.

Homerun

Vervaat werkte voor zijn functie bij het UWV in de verzekeringssector, waarvan vaak op interimbasis. Vanaf december 2007 tot en met september 2008 was hij algemeen directeur van verzekeraar Axa/Winterthur, onderdeel van Reaal Verzekeringen. Van eind 2002 tot april 2005 was Vervaat ict-directeur van Goudse Verzekeringen.

Vervaat is een niet onverdienstelijke honkballer geweest. Hij werd in de periode 1981-1986 geregeld geselecteerd voor het Nederlands honkbalteam en nam deel aan drie Wereld- en twee Europese kampioenschappen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een honkvast type kan het UWV wel gebruiken...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij UWV

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-15T12:37:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.