IBM levert koppelvlak aan Defensie

Dit artikel delen:

IBM mag het softwareonderhoud en de ondersteuning van het Generiek Koppelvlak Defensie (GKD) voor minimaal een jaar uitvoeren. Het ministerie heeft besloten deze elektronische gegevenspostbus voorlopig aan te houden, omdat een aantal legacy-systemen langer in de lucht blijft dan verwacht. De waarde van de opdracht is bijna drie ton.

Het ministerie van Defensie besteedde het Generiek Koppelvlak Defensie (GDK) in 2002 aan. Het GKD draagt zorg voor de gegevensuitwisseling tussen verschillende defensiesystemen van verschillende krijgsmachtonderdelen. Een aantal van de gekoppelde systemen zijn legacysystemen die zich aan het eind van hun economische levensduur bevinden. Deze systemen blijven echter langer in de lucht dan verwacht.

Als gevolg hiervan zal het GKD in de huidige vorm langer in bedrijf moeten blijven. Defensie acht een nieuwe functionele aanbesteding van de GKD-oplossing te duur. Daarom heeft het ministerie besloten het huidige koppelvlak nog voor een tijd te gebruiken. IBM heeft de opdracht gekregen voor het softwareonderhoud en de ondersteuning ervan. Dat is minimaal voor een jaar. In een jaarlijkse evaluatie bepaalt Defensie of het GKD opnieuw langer moet worden beheerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-29T11:50:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.