Toezichthouder AFM trekt softwaremakelaar aan

Dit artikel delen:
Handen schudden

Stichting Autoriteit Financiële Markten (AFM) laat voortaan de levering van zijn standaardsoftwarepakketten lopen via een tussenpersoon: Issue Information Technology uit Rotterdam. Na een aanbesteding koos de AFM dit bedrijf boven twee andere mededingers. De geraamde totale waarde van het tweejarige mantelcontract kan zo'n één miljoen euro belopen. De financiële toezichthouder verwacht via een intermediair de aankoopkosten te kunnen drukken.

Stichting AFM, waar zo'n 450 mensen werken, wil alle onderhoudscontracten en licenties van standaardsoftware laten lopen via een makelaar. Issue Information Technology gaat deze rol vervullen. Het bedrijf fungeert als intermediair voor het leveren van verschillende pakketten van verschillende leveranciers. De it-afdeling van AFM blijft verantwoordelijk voor het plaatsen van de orders en het contractbeheer.

AFM verwacht de softwarekosten te kunnen reduceren door het aankoopproces in handen van één partij te leggen. De waakhond beraamt in het eerste jaar voor zo'n zeshonderdduizend euro aan standaardsoftware nodig te hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mischien een beetje kort door de bocht, maar ik zie het nut niet:
contract = 2 jaar kosten is 1 Miljoen
1e jaar 600.000 aan software. 2e jaar moet volgens mij een in de stevig miljoenen gaan lopen om winst te pakken. Of zie ik dit fout ?of schaaft deze partij er "zomaar" een half miljoen per order af ?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-04T14:08:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.