Managed hosting door True

Toezichthouder AFM trekt softwaremakelaar aan

 

Handen schudden

Stichting Autoriteit Financiële Markten (AFM) laat voortaan de levering van zijn standaardsoftwarepakketten lopen via een tussenpersoon: Issue Information Technology uit Rotterdam. Na een aanbesteding koos de AFM dit bedrijf boven twee andere mededingers. De geraamde totale waarde van het tweejarige mantelcontract kan zo'n één miljoen euro belopen. De financiële toezichthouder verwacht via een intermediair de aankoopkosten te kunnen drukken.

Stichting AFM, waar zo'n 450 mensen werken, wil alle onderhoudscontracten en licenties van standaardsoftware laten lopen via een makelaar. Issue Information Technology gaat deze rol vervullen. Het bedrijf fungeert als intermediair voor het leveren van verschillende pakketten van verschillende leveranciers. De it-afdeling van AFM blijft verantwoordelijk voor het plaatsen van de orders en het contractbeheer.

AFM verwacht de softwarekosten te kunnen reduceren door het aankoopproces in handen van één partij te leggen. De waakhond beraamt in het eerste jaar voor zo'n zeshonderdduizend euro aan standaardsoftware nodig te hebben.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3207716). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Mischien een beetje kort door de bocht, maar ik zie het nut niet:
contract = 2 jaar kosten is 1 Miljoen
1e jaar 600.000 aan software. 2e jaar moet volgens mij een in de stevig miljoenen gaan lopen om winst te pakken. Of zie ik dit fout ?of schaaft deze partij er "zomaar" een half miljoen per order af ?

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×