GBO.Overheid verandert naam in Logius

Dit artikel delen:

Beheerorganisatie GBO.Overheid verandert zijn naam in Logius. Door de naamsverandering moet de dienst beter herkenbaar zijn binnen de overheid. De naam GBO wordt nu zowel bij rijks- als provinciale overheden gebruikt. De nieuwe naam Logius is afgeleid van logisch.

Een woordvoerder van de beheerorganisatie laat weten dat GBO.Overheid niet onderscheidend genoeg is. ‘De term GBO wordt door meerdere organisaties gebruikt, zoals GBO Provincies. Daarnaast is GBO.Overheid een afkorting. Door te kiezen voor een actieve naam zoals Logius val je meer op en dat bevordert de bekendheid van onze organisatie binnen de overheid.'

De beheerorganisatie is verantwoordelijk voor het beheer en de verdere ontwikkeling van een aantal overheidsbrede ict-voorzieningen. De gemeenschappelijke beheerorganisatie, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken, levert diensten op het gebied van toegang (DigiD en PKIoverheid), gegevensuitwisseling (Overheidstransactiepoort), informatiebeveiliging (Govcert.NL en Waarschuwingsdienst.nl) en standaardisatie (Forum Standaardisatie).

Bij Logius werken zeventig mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Binnen de overheid wordt dat dus "Onlogius"...

Leuk, en dan Johan Cruijff als mascotte; "das logisch dus".

#Bij logius werken zeventig mensen# Is een beetje als Frits Philips die ooit op de vraag "hoeveel mensen werken hier" als antwoord gaf "ongeveer de helft".
Het aantal externen in dienst van ICTU en GBO/Logius is wat interessant is.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-13T13:29:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.