Overijsselse gemeenten willen ICT-coalitie

Dit artikel delen:

Dalfsen, Staphorst en Zwartewaterland hebben een convenant voor de ict-samenwerking getekend. De drie gemeenten uit Overijssel willen binnen twee jaar een gezamenlijk ict-centrum inrichten. De plannen dateren al van eind 2008. De betrokken automatiseerders komen eerst in een ict-pool terecht om te wennen aan de nieuwe situatie.

Het convenant is ondertekend door de burgemeesters en gemeentesecretarissen. Eind 2008 hebben, op voorstel van de drie gemeentesecretarissen, de colleges van de gemeenten Dalfsen, Staphorst en Zwartewaterland (samenvoeging van Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis) de intentie uitgesproken om de ict-samenwerking te intensiveren.

Er komt eerst een gezamenlijke ict-pool, waarin ict-medewerkers alvast via uitwisseling kunnen wennen aan het werken voor andere gemeenten, maar het einddoel is een gezamenlijk ict-centrum over ongeveer twee jaar. De drie gemeenten spreken in maart 2010 over andere onderwerpen die zich lenen voor samenwerking.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Leuk, Jut en Jul samen in één pool. Maar ze zouden meer van ICT-ers uit andere gemeenten kunnen leren. Alleen dat is wel een beetje eng en wie zou hen op sleeptouw willen nemen?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-20T09:12:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.