Chronotech mag Studielink vernieuwen

Dit artikel delen:

Chronotech mag het beheer, het onderhoud en de vernieuwing van de Studielink-applicatie opnieuw uitvoeren. De softwareleverancier heeft hiervoor een raamovereenkomst van tien jaar gesloten met Stichting Studielink. De geschatte waarde van de opdrachten die Chronotech in deze periode krijgt is maximaal tien miljoen euro. Via Studlelink schrijven studenten zic h in voor een opleiding in het Nederlands hoger onderwijs. Bijna alle universiteiten en hogescholen zijn gekoppeld aan dit onlinesysteem.

Chronotech, die de tender won ten koste van veertien meedingers, werkt als hoofdaannemer samen met ASP4all (hosting) en KPMG Ct Information Technology (kwaliteitsverbetering). De Oosterhoutse leverancier van studentinformatiesystemen heeft de order binnengehaald door in een proefopstelling het beste aan te tonen hoe de vernieuwing van het inschrijfportaal Studielink de komende jaren eruit gaat zien. Naast beheer- en onderhoudsdiensten vroeg de Stichting Studielink, de beheerorganisatie achter het webportaal, in de aanbesteding nadrukkelijk naar een vernieuwingsplan.

Studielink constateert dat wijzigingen in de online applicatie te veel maatwerk (veelal Java) vereisen. Daardoor ontstaan er lange doorlooptijden en hoge onderhoudskosten. In de aanbesteding is daarom nadrukkelijk gevraagd naar standaardsoftware, onder andere voor de gegevensbroker en de e-formulierengenerator. Wouter de Haan, directeur Stichting Studielink: 'Als samenwerkingsverband van alle universiteiten en hogescholen wil Studielink met Chronotech de applicatie technologisch vernieuwen. Doel van deze vernieuwing is vergroting van de gebruiksvriendelijkheid en stabiliteit van de applicatie enerzijds en substantiële vermindering van de beheerskosten anderzijds. '

Waarborg

Uit de aanbestedingsdocumenten blijkt dat Stichting Studielink gekozen heeft voor een lange contractduur (tien jaar) met een leverancier omdat het vanwege het specifieke karakter van de onlinedienst zeker wil zijn van een gegarandeerde, kwaliteitsvolle dienstverlening. Overigens was Chronotech de afgelopen jaren al verantwoordelijk voor het beheer en de ontwikkeling van Studielink. Sinds 2007 schrijven alle studenten die gaan studeren zich in via het webportaal www.studielink.nl. Aan de achterkant zijn inmiddels 51 van de 56 universiteiten en hogescholen op Studielink aangesloten, waarmee zij alle gegevens automatisch in hun achterliggende systemen kunnen verwerken. De overige instellingen volgen.

Russen

Opgericht door Ad van der Leeden en Gerard Rijnders. Het bedrijf bood jaar 2000-oplossingen aan voor de AS/400-wereld en werkte daarvoor samen met goedkope Russische krachten van het Moskouse automatiseringsbedrijf Cinimex. Na de millenniumwisseling sloeg het bedrijf een andere weg in en zag het in het onderhouden en beheren van oudere AS/400-systemen een nieuwe markt. Een deel van de klanten kwam uit de onderwijswereld. Met die expertise heeft Chronotech zich daarna ontwikkeld tot leverancier van studentinformatiesystemen. Tegenwoordig is Pim Kamstra (ex-Decade) directeur van Chronotech. Er werken zo'n veertig mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Voor lezers die meer over Studielink willen weten: info.studielink.nl.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-21T13:48:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.