UWV trekt nieuwe detacheerders aan

Dit artikel delen:

UWV heeft na een Europese aanbesteding vijf nieuwe mantelpartijen aangetrokken die detacheringsdiensten gaan leveren. Het betreft BT, Capgemini, Logica, Ordina en Sogeti. Het gaat om tweejarige contracten met een optie tot verlenging van tweemaal één jaar. Oorspronkelijk zouden de partijen als co-sourcingpartijen optreden. Maar onder politieke druk is het UWV bezig het aantal inhuurkrachten fors te beperken. Een raming van de waarde van de detacheringscontracten is dan ook niet gegeven.

In totaal werken zo'n 1500 man in de ict-organisatie bij het UWV, waarvan circa duizend automatiseerders (waaronder een paar honderd externe ict'ers). Onder politieke druk is het UWV bezig om het aantal inhuurkrachten terug te dringen. Eind 2009 bestond 75 procent van het personeelbestand uit eigen mensen.

Niettemin heeft de uitvoeringsinstantie nog steeds inhuurkrachten nodig, onder andere op het vlak van projectmanagement, functioneel ontwerpers en beheerders, functioneel testers, informatie-analisten en it-adviseurs. Hiervoor werd eerst een aanbesteding uitgeschreven waarvoor het UWV een driejarige co-sourcingsrelatie met de geselecteerde partijen zou aangaan.

Die opzet werd echter aangepast. De aanbesteding voor co-sourcing werd omgezet in een mantel voor ict-inhuur, waarbij UWV zelf de strakke regie voert over het inzetten van inhuurkrachten. Tot de vijf uitverkoren mantelpartijen behoren Capgemini, Logica, BT, Ordina en Sogeti. Hoeveel detacheringsdiensten zij naar verwachting kunnen slijten, is niet aangegeven.

Mantelovereenkomsten

Naast deze mantel voor ict-detacheringsdiensten heeft UWV nog andere raamcontracten lopen. Zo is er nog een mantelcontract voor de nieuwbouw en het beheer van systemen. Daar is Logica de partner voor UWV en het voormalige CWI (sinds 2009 geïntegreerd in UWV). Voor rekencentrumdiensten is IBM de partner voor zowel UWV en CWI (via een datacentrum in Brussel).

Ook loopt er nog mantelovereenkomsten met de leveranciers van het bestaande systeemlandschap. Daarbij zijn de belangrijkste partners Capgemini (inclusief het oude Getronics PinkRoccade-onderdeel Business Application Services), Cordares ICT, APG/CIS, Ordina en een aantal kleinere gespecialiseerde bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat een zooi en mens onvriendelijke organisatie!
Contracten openbreken en mensen wegsturen en dan binnen het jaar weer (extern)personeel werven! Eerst potentiele sollicitanten aan het lijntje houden en uiteindleijk afwijzen. Schandalig, moet een voorbeeld organisatie zijn!

Het UWV zijn een stelletjes huichelaars, eerst zeggen ze in de media dat ze geen ICT sollicitanten krijgen op hun vacatures, en dan nog geen 2 maanden later sluiten ze hun vacaturesite wegens teveel sollicitanten. En gaan ze gewoon weer geld verkwisten aan die dure ICT bedrijven zoals Capgemini. Bedrijven die een hoop beloven maar weinig waarmaakt, waar het uurtje factuurtje gehalte hoog in het vaandel staat. Schandalig hoe met belasting gelden wordt omgesprongen.. Pure verkwisting.

Ik heb uit bronnen vernomen dat uwv de urentarieven voor externen wel flink heeft verlaagd

Ik heb van die externen vernomen dat ze daarom langzamer gaan werken, om die tariefsverlaging weer te compenseren.

Het enige wat ik van belang vind is dat de systemen waar ik mee mag/moet werken nu eens fatsoenlijk stabiel functioneren.

Hi paul, even reageren. Geen detacheringsbedrijf blijft lang genoeg bij zo'n klant binnen om goed een bepaald product neer te zetten. Ook veranderen wetten nogal eens. Daar valt met geen beleid - intern noch extern - tegenop te analyseren, programmeren.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij UWV

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-02T14:19:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.