Ter Horst past rapportage ICT-projecten aan

Dit artikel delen:

Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken noemt in de kwartaalrapportage over ict-projecten bij de overheid ook de projecten die bij de zelfstandig bestuursorganen (ZBO's) worden uitgevoerd. Daarmee voldoet ze aan de wens van de Tweede Kamer en de werkgroep ICT. In de kwartaalrapportage meldt de minister welke ict-projecten met een budget hoger dan 20 miljoen bij de overheid lopen en hoe het ervoor staat met budget en doorlooptijd.

De minister benadrukt dat ict-projecten die een geïntegreerd onderdeel vormen van een materieelproject niet in de rapportage worden genoemd. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om het project ter vervanging van de straaljager F-16 of om het project van de Hogesnelheidslijn (HSL). De Algemene Rekenkamer liet begin februari nog weten te willen dat de kosten van het ict-systeem behorend bij de JSF wel in de ict-rapportage worden opgenomen.

Riskante projecten die een ict-budget hebben van minder dan 20 miljoen worden met ingang van 2011 in de rapportage meegenomen. ‘Het jaar 2010 wordt gebruikt om te komen tot een eenduidig risicoprofiel', aldus Ter Horst. De werkgroep ICT adviseerde de minister om dergelijke projecten wel mee te nemen in de rapportage.

Verzoek

Ter Horst stuurde tweemaal een rapport van de lopende ict-projecten naar de Tweede Kamer. In het eerste verslag waren de projecten bij ZBO's nog opgenomen. Bij de tweede rapportage gaf Ter Horst aan dat ze de projecten bij de ZBO's niet meer mee zou nemen. Het verslag is bedoeld voor projecten waarvoor ministers direct verantwoordelijk zijn, zei Ter Horst toen. 'Dat zijn dus niet de projecten bij ZBO's.' De werkgroep ICT wilde echter dat Ter Horst de projecten wel zou noemen. De minister geeft dus nu gehoor aan dit verzoek.

Voorbeelden van ZBO's zijn het Kadaster, het UWV, de Opta en TNO.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-05T11:19:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.