Politie speurt nog steeds naar oorzaak storing

Dit artikel delen:

De ict-afdeling Voorziening tot Samenwerking Politie Nederland (vtsPN) van de politie is nog steeds op zoek naar de oorzaak van de computerstoring bij acht korpsen in Noord-Oost Nederland. Medewerkers van deze korpsen hebben sinds 20 januari 2010 problemen met inloggen of kunnen niet werken met geïnstalleerde software. De politie durft niet te zeggen wanneer de problemen zijn opgelost.

‘Er komt nog geen witte rook uit de schoorsteen', zegt woordvoerder Mengs Gerritsen. ‘Er logt nog steeds een beperkt aantal gebruikers in, omdat er nog steeds  problemen zijn. Het gaat om medewerkers die moeilijk kunnen inloggen, het uitvallen van servers of Microsoft Outlook die ineens in het Engels is, terwijl we met de Nederlandse versie werken.'

De ict-afdeling heeft nog steeds geen idee wat de oorzaak is van de storing. Eerder dachten de medewerkers de oplossing te hebben gevonden. Een belangrijk reparatieprogramma bleek niet te zijn geplaatst. ‘Dat heeft niet de oplossing geboden die we gehoopt hadden', zegt Gerritsen. De politie heeft ook extra servers geplaatst en 750 nood-pc's geplaatst.

Experts

Gerritsen durft niet te zeggen wanneer de problemen zijn opgelost. ‘We hebben inmiddels gemerkt dat we daar beter niets over kunnen zeggen', zegt hij. Eerder zei de politie met ruim 250 medewerkers te zoeken naar de oorzaak. Of daar ook leveranciers bij betrokken zijn, meldt Gerritsen niet. ‘Dat soort details maken we niet bekend. Maar alle experts, op welk gebied dan ook, worden ingezet om de oplossing te vinden.'

Sinds 20 januari 2010 kampen acht korpsen in Noord-Oost Nederland met een computerstoring. Medewerkers kunnen moeilijk inloggen en ook werken met twee programma's tegelijk lukt niet. Het gaat om de korpsen Friesland, Groningen, Drenthe, IJsselland, Noord en Oost Gelderland, Gelderland Midden, Gelderland Zuid en Twente. De overige korpsen en het KLPD ondervinden geen problemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat een genante vertoning... te gek voor woorden!!!
Vorstelijk betaalde (pak'm beet: 160€/uur) maar oooh zoo voordelige 'externen' en hun mini-koningrijkjes:
Jaaa! schep de politie maar op met nog meer 'Bedrijfskunde, Human Resource Management, Bedrijfseconomie, Bedrijfs- en Organisatiewetenschappen'.
Advies? natuurlijk!!!
"te complexe oplossingen, onbereikbare helpdesks, storingen die volgens de leverancier je eigen schuld zijn" enz. enz.
Dus... verder zo:
'Ze hieven het glas, ze deden een plas, en alles bleef zoals het was.'

PS: wie ironie vind mag hem houden!

@Joepie "pak'm beet: 160€/uur"??? Delen door 2 en dan mogen de "Bedrijfskunde, Human Resource Management, Bedrijfseconomie, Bedrijfs- en Organisatiewetenschappen" nog blij zijn, dat ze de mensen tegen deze tarieven kunnen wegzetten. Da's de realiteit, zonder enige vorm van ironie.


Men snapt toch zeker wel dat bovenstaand artikel een kopie is van het uitgegeven persbericht? Ja daar zal de werkelijke toedracht niet in beschreven staan. Is de journalistiek verworden tot knippen en plakken van persberichten? Laat er vooral duidelijkheid zijn dat de VTSPN en de politiekorpsen 2 afzonderlijke organisaties zijn. de kop zou ook moeten zijn "IT leverancier politie ....". bedrijfsmotto van deze club is "Powered by VTSPN"...hoe ironisch..

Misschien tijd voor Peter R. de Vries?

Alleen al deze zin:
‘Er logt nog steeds een beperkt aantal gebruikers in, omdat er nog steeds problemen zijn. Het gaat om medewerkers die moeilijk kunnen inloggen, het uitvallen van servers of Microsoft Outlook die ineens in het Engels is, terwijl we met de Nederlandse versie werken.'
Waarom verbaasd mij dat niet... ???

Hoe is het toch mogelijk!?
De voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN) was nog wel zo wijz voor Linux tegaan:
" VtsPN koopt vijfhonderd licenties voor Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 5, twee Red Hat Network (RHN)Satellite Servers en een aantal servicepaketten."
http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/open_source/3107894/1277105/politie-nederland-kiest-voor-red-hat.html

Waarom niet meteen - en dichter bij huis - verder met bv. ==> Novell GroupWise???
http://www.novell.com/nl-nl/products/groupwise/
...

Tja, Outlook, daar noem je ook een gedrocht... Zoals er in 't verleden corruptieproblemen waren zodra de postvakjes 2GB werden... Etc.
Pak dan ook Open Source - veel stabieler. Dat wil de overheid toch bevorderen? Of valt de politie ook al niet meer onder de overheid...
Een beetje agent kan ook toch ook wel gewoon Engels, trouwens? (Hoop ik.) 't Is veel slimmer om alle software in 't Engels te doen - dat heet standaardisatie, homogeniteit, etc. En vooral - en als je dan toch zo onverstandig bent om Microsoft producten te nemen is dit punt helemaal belangrijk - is troubleshooting echt -tig keer makkelijker. Google maar eens op Nederlandse foutmeldingen en dan op dezelfde foutmeldingen in 't Engels. Een wereld van verschil. Omdat support via Microsoft onbetaalbaar is, kan Google je tenminste dan nog een beetje helpen - als de taal dan tenminste in 't Engels is. En de nederlandse foutmelding vertalen naar de overeenkomstige foutmelding in 't Engels, blijkt zelden recht-toe recht-aan te zijn. Maar ook dan blijft 't lastig. Beter direct een foutmelding in 't Engels (liever helemaal geen foutmelding natuurlijk...).

En och, daar hebben we weer een Open Source evangelist, alsof dat zalig makend is. Alsof het dan in ene allemaal gratis en goedkoop is...........Hou toch eens op.

Gebruik van open source zal de oplossing niet zijn, maar het geeft wel mooi aan dat closed source evenmin een oplossing is.

Kennis en kunde heb je nog steeds nodig, daar zul je dus nog steeds voor moeten betalen. Geen enkele licentievorm zal daar ooit iets aan kunnen veranderen. Besparingen op licentiekosten geven je wel meer budget voor het inhuren/opleiden van mensen, daarmee kun je bovenstaande problemen wellicht voorkomen.

Werk anders al jaren prima met Outlook hoor, ook met PST files groter dan 2Gb én op shares van Windows Servers. Het probleem is hier niet het OS of de omgeving lijkt me, maar het niet goed van te voren testen van de wijzingen die zijn doorgevoerd. Problemen kunnen in elke omgeving ontstaan, OpenSource of Closed, van te voren goed testen lijkt me een betere manier om dit soort problemen te voorkomen..

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-08T14:21:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.