UWV benoemt directeur Concern ICT

UWV heeft de gecombineerde functie van chief information officer (cio) en directeur Concern ICT gesplitst. Thijs Vervaat bekleedde deze post. Hij blijft cio, terwijl Theo van Dam de rol van directeur Concern ICT krijgt. Van Dam was de afgelopen drie jaar medeverantwoordelijk voor de herinrichting van het ict-bedrijf van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen.

UWV heeft sinds 1 oktober 2009 een nieuwe ict-organisatie. Die bestaat uit de cio-staf en een centraal ict-bedrijf dat diensten aanbiedt via twee afdelingen (ICT Services en Business Services), en een informatiemanagementlaag in de tien bedrijfsonderdelen. In eerste instantie was Thijs Vervaat zowel cio als directeur concern ICT. De uitvoeringsinstantie heeft besloten om deze functie toch te splitsen om extra aandacht te kunnen besteden aan de doorontwikkeling van het ict-landschap, het kosteneffectief maken van de informatievoorziening (IV-organisatie) en het aanscherpen van de samenwerking met de ict-partners.

Theo van Dam (58) is per 1 februari benoemd tot directeur Concern ICT. Van Dam wordt verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken van het ict-bedrijf en rapporteert aan cio Vervaat. Van Dam is sinds 1970 in dienst van UWV en heeft ruime ervaring in de bedrijfsvoering, onder andere als directeur Ziektewet. De afgelopen drie jaar was hij medeverantwoordelijk voor de inrichting van het centrale ict-dienstenbedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het hek is nu pas echt 'van dam'....

Ja maar ik begrijp er niets van wie nu de directeur is ano 2010 ik heb er zoveel zien gaan. maar ze melden niet wie de nieuwe directeur van het uwv is in zijn geheel.

Frans Haverkamp CIO

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-09T09:20:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.