4 procent van gemeenten negeert NUP-agenda

Dit artikel delen:

Van alle Nederlandse gemeenten volgt 4 procent het Nationaal Uitvoeringsprogramma Dienstverlening en e-Overheid (NUP) bewust niet. Nog eens 11 procent volgt de agenda wel, maar ligt achter. Dat blijkt uit onderzoek door Cascadis, de beroepsvereniging van webprofessionals in de publieke sector, in samenwerking met accountants- en adviesorganisatie PricewaterhouseCoopers.

Het NUP biedt bouwstenen en richtlijnen voor de invoering van digitale dienstverlening. Volgens de onderzoekers voldoen gemeenten over het algemeen redelijk aan de afgesproken invoeringstermijnen van NUP-projecten.

Ruim 19 procent van de gemeenten ligt goed op schema of loopt zelfs voor. 44 procent ligt redelijk op schema met de planning van het NUP. 22 procent haalt de wettelijk verplichte onderdelen, maar de rest niet. 11 procent van de gemeenten ligt achter op schema.

Projecten in de wacht

4 procent volgt de NUP-agenda bewust niet. Dat heeft niet altijd een negatieve reden. Zo geven de onderzoekers het voorbeeld van een gemeente die op zeer korte termijn overstapt op een nieuw contentmanagementsysteem (cms) en een volledig nieuwe ict-infrastructuur. Daardoor staan op dit moment een aantal projecten in de wacht.

Het online onderzoek door Cascadis en PricewaterhouseCoopers is voor het vierde achtereenvolgende jaar gehouden onder webprofessionals van de Nederlandse gemeenten. 40 procent van alle gemeenten namen er aan deel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-15T15:50:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.