Ministerie geeft Logica, BT en HP meer werk

Dit artikel delen:

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft beheerorganisatie Match meer taken toegewezen. De beheerorganisatie bestaande uit dienstverlener Logica, telecombedrijf BT en ict-leverancier HP wordt verantwoordelijk voor de aanleg van de centrale infrastructuur van de digitale personeelsdossiers, een onderdeel van het project P-Direkt. Match en het ministerie sloten in 2008 een zevenjarig raamcontract voor het beheer van de ict-infrastructuur.

De beheerorganisatie legt de ict-infrastructuur aan voor de digitale personeelsdossiers. Op deze infrastructuur gaan later ook andere diensten draaien, zegt een woordvoerder. ‘Maar de digitale personeelsdossiers zijn de belangrijkste dienst.' Match krijgt voor de opdracht zeventien miljoen euro. De duur van het contract is zeven jaar.

De drie partijen voerden al een aantal taken uit in het kader van het raamcontract. De organisatie deed al de ‘housing' en ‘hosting' van de applicaties voor de Digitale Werkomgeving Rijksdienst (DWR), zoals Rijksadressengids en de intranetsites van de ministeries. Ook is de organisatie verantwoordelijk voor de salarisverwerking voor 120.000 ambtenaren. Daarnaast beheert Match de omgeving voor ontwikkeling, test en acceptatie (OTA) van P-Direkt voor de bouw en het testen van applicaties van de rijksoverheid.

Taakverdeling

Binnen het raamcontract is dienstverlener Logica verantwoordelijk voor het migratieproject, het technisch applicatiebeheer en de servicemanagementtaken. BT heeft de rol van hosting provider. Ict-leverancier HP is verantwoordelijk voor de technische architectuur en levert de hardware.

In 2008 sloot het ministerie een raamcontract voor zeven jaar met Match. Verwacht wordt dat de drie partijen tussen de zestig en honderdveertig miljoen euro voor deze klus krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"De beheerorganisatie bestaande uit
- dienstverlener Logica,
- telecombedrijf BT en
- ict-leverancier HP"
sloten in 2008 een zevenjarig raamcontract voor het beheer van de ict-infrastructuur."

Kijk dat zijn werkgevers die de komende 7 jaar weer echte icters nodig gaan hebben. Wie weet zit er een leuke interim klus voor je bij :-)

Knap hoor van Logica.

Alleen bij de overheid kan je een project volkomen verprutsen. Om vervolgens gewoon weer aangenomen te worden.

Maar goed, he op de golfbaan heb je geen voedselbank blijkbaar..

Misschien is dit een soort overheidssteun richting ict-bedrijven, a la de bankensteun. Logica krijgt hiermee een herkansing, om wel aan te tonen dat ze het kunnen. Logisch toch?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-18T15:02:00.000Z Rian van Heur