Zuid-Holland huurt voor twaalf miljoen euro in

Dit artikel delen:

Provincie Zuid-Holland heeft een aantal dienstenmantels gegund voor de inhuur en detachering van automatiseringspersoneel. Tot de winnaars behoren Atos Origin, Capgemini, Cimsolutions, Doxis, Logica en VX Company IT Services. De geraamde totale waarde bedraagt over vier jaar twaalf miljoen euro.

De provincie splitste de aanbesteding in een aantal percelen. De gunning per perceel ziet er als volgt uit:

- Sturen/adviseren: Capgemini, Cimsolutions, Logica
- Systeemontwikkelen: Cimsolutions, Logica en VX Company IT Services
- Beheren: Atos Origin, Cimsolutions, VX Company IT Services
- Documentaire informatie: Atos Origin, Capgemini, Doxis
- Datamanagement: Atos Origin, Capgemini, Logica

Ambities

Sinds 2005 maakt de afdelling I&A van de provincie Zuid-Holland gebruik van externe ict-medewerkers via een dozijn mantelpartijen. Met de inhuur was jaarlijks een bedrag van omstreeks 2,5 miljoen euro gemoeid.

Omdat de contracten eind 2009 afliepen en de provincie een aantal andere accenten wilde leggen, is medio 2009 een nieuwe aanbesteding van start gegaan. De focus ligt op consolidatie van beheerprocessen, de realisatie van ketenautomatisering, digitalisering van de documentaire informatievoorziening en de implementatie van open standaarden en open source (Zuid-Holland is nu nog sterk Microsoft-gebaseerd). De provincie verwacht door de ambities de komende vier jaar een groter beroep te moeten doen op de kennis en expertise van de nieuwe mantelpartijen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zolang provincies nog gebruik maken van 'grote' partijen om hun inhuur te regelen zal de kwaliteit/kennis en kunde van de zzp-ers en 1-mans bedrijven niet ten volle uitgenut worden. Daarnaast zou je verwachten dat overheden voorop zouden lopen in het stimuleren van het MKB.

Zo te zien geen inkooptraject waarbij prijs het belangrijkste was: De Europese aanbestedingen zijn zo geschreven dat alleen de grote(re) jongens een kans maken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-09T14:03:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.