Zorg & ICT 2010: 'Zorg Initiatief' trapt af

Dit artikel delen:

Afas ERP Software, De Heer Software en Ortec hebben tijdens de beurs Zorg & ICT het samenwerkingsverband 'Zorg Initiatief' gelanceerd. Het concept combineert de producten van het drietal. Doel is het bieden van een totaaloplossing voor het automatiseren van de administratieve processen rondom patiënten en medewerkers. De initiatiefnemers menen dat toenemende marktwerking in de zorg vraagt om vernieuwde werkwijzen, waarbij een gunstige concurrentiepositie en kostenbesparingen centraal staan.

Binnen de zorg bestaat een grote noodzaak om effectiever en efficiënter te gaan werken. Minder handen moeten meer doen. Zorginstellingen kunnen bij Zorg Initiatief terecht voor een geïntegreerde automatiseringsaanbieding: de personeelsplanningsoftware van Ortec, het elektronisch patiëntendossier van De Heer Software en de bundeling van gegevens uit de Afas-software voor personeelszaken, salarisverwerking en financiën. Volgens het drietal blijft door de bundeling belangrijke managementinformatie altijd actueel en direct zichtbaar in rapportages, analyses en cockpits. Door een hoogwaardige en gecertificeerde koppeling tussen de systemen van Ortec, Afas en De Heer Software, komen alle data samen in één totaaloplossing.

Integratie

Met Zorg Initiatief denken de initiatiefnemers zorginstellingen een passende automatiseringsoplossing bieden om zorgprocessen rondom patiënt en medewerker beter te ondersteunen. Volgens Leo Koppelaar, commercieel Directeur van Afas, is de oprichting van Zorg Initiatief een reactie op een behoefte in de markt: 'In onze adviestrajecten merken we steeds vaker dat zorginstellingen op zoek zijn naar een goede integratie tussen verschillende modules en systemen. Aangezien Afas, De Heer Software en Ortec elkaar steeds vaker tegenkwamen tijdens verkooptrajecten en gezamenlijke implementaties, zijn we hierover in gesprek geraakt. Zorg Initiatief is hiervan het resultaat.'

De vakbeurs Zorg & ICT vindt plaats van 30 maart tot en met 1 april in de Utrechtse Jaarbeurs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Interessant initiatief.
Merkwaardig dat er op de stands van de betrokken firma's niets te zien was van deze beoogde samenwerking, zelfs geen conceptueel plaatje.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-31T11:25:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.