Gartner: overheid geeft meer uit aan ICT

Dit artikel delen:

Wereldwijd zullen de uitgaven aan ict dit jaar gemiddeld met 4,5 procent stijgen. Dat voorspelt onderzoeksbureau Gartner. Vooral landelijke en internationale overheden zullen dieper in de buidel tasten, zo verwachten de analisten.

In de hele wereld samen zal er dit jaar 1,9 biljoen (duizend miljard) euro worden uitgegeven aan ict, zo becijfert Gartner. Dat is een groei van 4,1 procent ten opzichte van 2009. De uitgaven zijn daarmee echter niet op het peil van 2008: tussen 2008 en 2009 daalden de uitgaven met 5,6 procent.

Gartner adviseert leveranciers zich alvast voor te bereiden op groei. 'Leveranciers moeten in hun strategie rekening houden met een groeimarkt. Ze moeten bronnen toewijzen voor zakelijke ontwikkeling om hun groeikansen voor de lange termijn te maximaliseren.'

Overheden

Vooral overheden geven dit jaar meer uit aan ict. Dat geldt vooral voor nationale en internationale overheden: hun uitgaven zullen groeien met 6,2 procent. Lokale en regionale overheden zullen meer dan 4,3 procent meer uitgeven aan ict.

Het onderzoeksbureau houdt wel een slag om de arm. Zo bestaat er volgens de analisten nog steeds een risico op een recessie met een  dubbele dip.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Groeimarkt, keep on dreaming boys.....

Kostenbesparing overheid: Kaasschaaf VS Rigoreus Amputeren.....

@bert

Precies! Grote dure partijen eruit. Evenals alle vage doorleenconstructies. Tijd voor echte innovatieve, hard werkende ict-ers en techneuten, weg met de te dure consultants. En juist daarvoor is het een fantastisch mooie groeimarkt.

En dat wordt inmiddels waarheid zie ook de terugval van partijen als Ordina en Logica.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-18T11:03:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.