Geplaagd Digimeente ondergaat facelift

Dit artikel delen:

Het moeizaam lopende gemeenteproduct Digimeente Suite van GovUnited is omgedoopt tot Triple C. Ontwikkelaars Logica en Green Valley willen de inhoud van de front- en midoffice-oplossing versterken door een partnernetwerk op te tuigen. Dat moet leiden tot nieuwe online functionaliteit, zoals een iPhone-applicatie ontwikkeld voor een 'melding openbare ruimte'.

Digimeente Suite is de front- en midoffice-oplossing die Logica en Green Valley hebben ontwikkeld in opdracht van het gemeentelijke verbond GovUnited. Te hoge ambities, inschattingsfouten en complexe koppelingen werden de ontwikkeling van een midoffice bijna fataal. Inmiddels is de oplossing bij een paar kleine gemeenten voor een deel in gebruik.

De betrokken partijen willen Digimeente verrijken door er functionaliteit aan toe te voegen via samenwerkingsconstructies met partners. Om dit te onderstrepen is de naam veranderd in Triple C: Case Connected Community. Doel is het aandragen van oplossingen om de gemeentelijke dienstverlening te stroomlijnen, zoals tools voor mobiele handhaving en burgerparticipatie en het meten van klanttevredenheid.

Deelnemers aan het partnernetwerk zijn Berkeley Bridge, Yellowtail, Human Inference, KlantinFocus, Sigmax, Verbeterdebuurt.nl, SDU, TNT Post, ICATT en Zarafa.

iPhone

Basis van Triple C is het midoffice-zaaksysteem van Logica. Een eerste nieuwe dienst is al gelanceerd. GovUnited heeft in samenwerking met Logica en Verbeterdebuurt een iPhone applicatie ontwikkeld voor een 'melding openbare ruimte'. Een burger maakt een foto van bijvoorbeeld een gat in de weg, verstuurt deze foto met melding direct via de iPhone naar de gemeente en volgt de status van de melding vervolgens op de mobiel. De gemeente Westerveld werkt er al mee en deze iPhone app is beschikbaar in de Apple Store om gratis te downloaden. GovUnited wil via app's ook andere gemeentelijke informatie ontsluiten. Op dit moment zijn bijvoorbeeld al de bekendmakingen beschikbaar, zoals die via overheid.nl worden ontsloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ben ik de enige die dit niet snapt? Er is al zoveel moeite om deze suite in de lucht te krijgen, waarom houdt men zich dan bezig met randzaken als een iPhone-app.

Ik heb altijd geleerd dat als je iets bouwt je eerst de fundering moet leggen voor je een prachtig paleis bouwt met tierelantijntjes. Anders stort het binnen de kortste keren in, verzakt het gebouw, enz.

Zou dit het lot zijn wat dit Triple C te wachten staat?

Erg handige app, gemeente Eindhoven gebruikt het ook al!
Wel minder dat het inderdaad niet 'breed getrokken' is door ook apps voor Andriod of Windows mobile te maken.

@Bert: hoe heet die app, kan hem even niet vinden in de iTunes app store?

@Leon > ik sluit me aan bij jouw opmerking.

Er haken steeds meer gemeenten af maar het is stuitend om te zien dat sommige gemeenten daar nog mee verder willen cq geld in willen blijven pompen. Een halfbakken Midoffice wat niet voldoet aan de eisen en wensen die vooraf gesteld zijn, uitlopende planningen etc etc. Nu, na de vele kritiek in de afgelopen maanden, stiekem opgedoopt tot Triple C en uren die besteed worden aan randapplicaties zoals Iphone apps!! Deze zaken zijn trouwens al lang op de markt, zie als voorbeeld Yucat.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-19T14:11:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.