Gemnet maakt ook vrienden met Centric

Na eerder een pact met PinkRoccade te hebben gesloten heeft KPN-dochter Gemnet een samenwerkingsovereenkomsten met Centric, de andere grote automatiseerder op de gemeentemarkt. Beide partijen hebben afgesproken om elkaars producten en diensten volledig op elkaar af te stemmen. De Centric-applicaties zijn voortaan ook via het netwerk van Gemnet te benaderen.

Volgens Centric kunnen gemeenten de applicaties van het bedrijf via internet en het 'Centric klantenWan' benaderen. Door de samenwerking met Gemnet kunnen klanten dit ook gaan doen via hun bestaande Gemnet-verbinding. Dit zou hen tijd en geld kunnen besparen, waarbij ze verzekerd zijn van een veilige en betrouwbare uitwisseling van data, stellen beide partijen.

Eerder al liet PinkRoccade Local Government weten dat het bij de applicaties voor de lokale overheid standaard uitgaat van het netwerk van Gemnet. Dit moet leiden tot een goede afstemming van de software en het netwerk voor elektronische dienstverlening bij gemeenten.

Activiteiten

Gemnet levert gemeenten verbindingen via haar breedbandige, landelijk dekkende netwerk, en internet- en beveiligde e-maildiensten. Het verzorgt bijvoorbeeld het netwerkbeheer van de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) en het berichtenverkeer van Openbare Orde en Veiligheid (OOV). Ook is het netwerk gekoppeld aan Diginetwerk (voorheen Koppelnet Publieke Sector, KPS), een initiatief waaronder bestaande overheidsnetwerken (zoals Haagse Ring, SUWInet, Gemnet) virtueel met elkaar worden verbonden.

Recent sloot het contracten met de gemeenten Utrecht (internetdiensten) en Heumen (eerste klant IP-telefonie).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-20T09:33:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.