E-portfolio NL wordt standaard voor overheden

Dit artikel delen:

Het College Standaardisatie plaatst de open standaard E-portfolio NL op de lijst met open standaarden waarvoor het 'pas toe of leg uit'-regime geldt. Dit houdt in dat (semi-)publieke organisaties bij aanschaf van een systeem voor elektronische portfolio's, verplicht zijn om te kiezen voor E-portfolio NL.

Alleen als dat tot onoverkomelijke problemen leidt in de bedrijfsvoering moet in het jaarverslag verantwoord worden waarom niet voor E-portfolio is gekozen.

E-portfolio NL is een gestandaardiseerde verzameling digitale leer- en werkgegevens. Onder meer onderwijsinstellingen, arbeidsbemiddelaars en publieke werkgevers gebruiken het om gegevens uit te wisselen en een geautomatiseerde intake te versnellen.

Nederland Open in Verbinding

Bij de ontwikkeling van de standaard zijn onder andere Kennisnet, SURFFoundation, UWV WERKbedrijf en het Ministerie van Defensie betrokken.

De opname van de standaard E-portfolio NL ondersteunt de doelstellingen van het Actieplan Nederland Open in Verbinding (NOiV): het realiseren van interoperabiliteit en leveranciersonafhankelijkheid.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als de site moet representeren hoe goed het product werkt, heb ik nu al mijn vraagtekens.

@Stefan: E-portfolio NL is geen product, het kan dus ook niet "werken".

Daarnaast toon je een plaatje van de website van NEN, een organisatie die begeleidt bij het maken van afspraken over producten, werkwijzen en diensten. Dat hun website of jouw browser niet perfect werkt, dat heeft niets met E-portfolio NL te maken.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-25T11:29:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.