Buza hoeft Google Apps niet aan te besteden

Dit artikel delen:
Computable placeholer

De pilot van Google Apps die het ministerie van Buitenlandse Zaken begin 2010 uitvoerde, hoeft niet te worden aanbesteed. Het gaat immers om een project van slechts twintigduizend euro. Dat zegt woordvoerder Bengt van Loosdrecht. Overheidsaanbestedingen zijn pas verplicht als een project duurder is dan 206.000 euro.

'Door de beperkte opzet en omvang van dit project, namelijk twintigduizend euro per jaar, is er op dit moment geen aanleiding om het Europees aan te besteden', vertelt Van Loosdrecht. 'Wanneer dit echter leidt tot grote bewegingen in de richting van cloud computing, zal dat zeker een rol gaan spelen.'

Het ministerie van Buitenlandse Zaken voerde in het eerste kwartaal van 2010 een pilot uit met de Google Apps Premier Suite. Het gaat om een proef met vijfhonderd gebruikers.

Veertig euro per gebruiker per jaar

Het ministerie van Buitenlandse Zaken betaalt voor de pilot. 'De Google Apps Premier Suite is geen gratis oplossing', zegt manager Erik de Muinck Keizer van Google Enterprise Benelux. 'We vragen er, ook aan overheden, veertig euro per jaar per gebruiker voor, zoals we dat doen bij bedrijven. Het is alleen een gratis toepassing voor educatieve instellingen zoals universiteiten en hogescholen. Maar niet voor overheden.'

Google Apps voor Overheden bevat online e-mail, kantoorapplicaties, agendafunctionaliteiten, websitebeheermogelijkheden en functionaliteit voor het beveiligd delen van video's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-28T16:04:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.