Limburgse gemeenten kiezen Cliënt ICT Groep

Dit artikel delen:

Bergen, Gennep en Mook en Middelaar hebben besloten een gezamenlijke infrastructuur in te richten, gebaseerd op virtualisatietechnologie. Cliënt ICT Groep uit Veldhoven is hiervoor als ict-leverancier geselecteerd. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar. De ict-Infrastructuur bestaat uit circa 350 werkplekken. Gennep wordt de ict-hoofdlocatie met Bergen als tweede locatie.

De huidige serveromgevingen van Gennep en Mook en Middelaar zijn gebaseerd op Novell Netware E-Directory; die van Bergen op Microsoft Active Directory. Alledrie de Noord-Limburgse gemeenten gebruiken HP-serverapparatuur. De nieuwe, gemeenschappelijke infrastructuur, een virtuele serveromgeving met blade technologie, moet vanaf 1 januari 2011 in de lucht zijn.

De na een aanbesteding geselecteerde leverancier Cliënt ICT Groep won dit jaar al eerder infrastructuuropdrachten bij de gemeenten Peel en Maas, Best en Reimerswaal. Het bedrijf uit Veldhoven (rond de 45 medewerkers) viert dit jaar zijn vijftiende verjaardag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zou in de aanbesteding wel de open standaarden (volgens NOIV) meegenomen zijn?

Misschien kan Brenno er een mooi artikel over schrijven.

Mooi om te zien dat ze dit gezamelijk oppakken, ook zeer waarschijnlijk met de naderende fusie/herindeling tussen deze 3 gemeenten. Dan wordt het 1 organisatie en een stuk standaardisatie doorgevoerd.
Het demissionair kabinet heeft het al als 'controversieel' betiteld, waarbij feitelijke herindeling per 1-1-2011 al niet meer gehaald wordt.

"Nood-Limburgse". Ok, Limburg is inderdaad economisch gezien niet het sterkste gebied van NL, maar om het nu "Nood-Limburg" te noemen ;)

Dank! :-)
Rik Sanders (auteur)

@Mario: mis ik iets? Er wordt toch helemaal niet gesproken over de standaard waarvan gebruik gemaakt gaat worden?

Goed om te horen dat er nog meer smaken zijn dat Centric

@Emile,

Er wordt gesproken van 350 werkplekken. Er zal toch een OS aanwezig zijn met applicaties. Of levert Client ICT alles zonder OS?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-31T12:14:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.