Leider PinkRoccade-gemeentes overleden

Dit artikel delen:

Burgemeester Helmer Koetje van Hoogeveen is in de nacht van zondag 30 op maandag 31 mei 2010 in zijn woonplaats Vroomshoop overleden. Hij is 57 jaar geworden. Koetje was jarenlang voorzitter van de Gebruikersvereniging PinkRoccade Local Government. Ook geldt hij als een van de grondleggers van de Midoffice Community, waarvan hij ook voorzitter is geweest.

Helmer Koetje was sinds 1 juli 2009 burgemeester van de gemeente Hoogeveen, daarvoor was hij burgemeester van Twenterand. Kort na zijn aantreden in Hoogeveen werd bij hem longkanker geconstateerd. Hij koos ervoor om zo lang mogelijk aan het werk te blijven.

Sinds 1 april 2006 bekleedde hij het voorzitterschap van de Gebruikersvereniging PinkRoccade Local Government. In verband met zijn ziekte gaf Koetje de voorzittershamer afgelopen 1 mei over aan Jos Heijmans, burgemeester van de gemeente Bernheze.

Koetje was tevens voorzitter van de Midoffice Community. Deze functie is de afgelopen maanden waargenomen door Edward van der Geest, wethouder van de gemeente Nunspeet. Van der Geest blijft de komende tijd leiding geven aan dit onderdeel van de Gebruikersvereniging PinkRoccade Local Government.

Midoffice

De gebruikersvereniging van PinkRoccade richtte in september 2007 de Midoffice Community op als overlegorgaan tussen de leden en de automatiseerder om te praten over de opbouw van een gemeentelijke midoffice. Koetje verklaarde destijdens in Computable dat er onder de leden een grote behoefte bestond aan overleg. Het betreft vooral de middelgrote en kleinere gemeenten die qua digitale dienstverlening veel wensen en eisen over zich uitgestort krijgen vanuit de rijksoverheid en niet goed weten waar en hoe te beginnen, legde hij toen uit.

Hij vond dat dat er bij de rijksoverheid op ict-vlak nog het nodige moest worden veranderd. 'Dat bijvoorbeeld niet elk departement zijn eigen it-archictuur heeft. Dat werkt voor gemeenten bijzonder lastig.' Ook riep hij het ministerie van Binnenlandse Zaken op een strakkere regie te voeren op de vele ict-projecten die binnen het rijk worden bedacht. 'Het moet helder worden welke zaken het belangrijkst zijn en waarmee begonnen moet worden. Daar dient de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken zich over uit te spreken.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mijn condoleances voor familie, vrienden en collega's. Te jong.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-02T12:53:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.