Hinttech levert software voor stamboomsite

Dit artikel delen:

HintTech, een Delftse leverancier van weboplossingen, levert de software achter WieWasWie.nl, het online platform voor historisch persoonsonderzoek,bedoeld voor een groot publiek. Opdrachtgever is de Stichting Archiefprogrammatuur (STAP). Met de opdracht is een waarde van vier ton gemoeid. Begin 2011 gaat de site naar verwachting in de lucht.

Hinttech werkt voor de ontwikkeling van WieWasWie.nl samen met webontwikkelaar Mindbus, ontwerpbureau Zicht en STAP, het bureau dat namens ruim vijfentwintig archiefinstellingen het project uitvoert. Deze erfgoedorganisaties willen een landelijke website realiseren voor historisch onderzoek naar familie en personen. Naar verwachting gaat dit online platform, WieWasWie.nl, begin 2011 van start.

Het streven is dat op de site het grootste aanbod aan historische informatiebronnen over personen kosteloos te vinden is. Ook kunnen bezoekers bronnen in een persoonlijke omgeving (die te delen is met anderen) bewaren om deze bijvoorbeeld te bewerken tot een stamboom, aangevuld met eigen informatie. WieWasWie.nl krijgt ook een webshop waar downloads en reproducties van originelen te bestellen zijn.

WieWasWie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door een projectsubsidie vanuit de interdepartementale subsidieregeling PRIMA (ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-08T13:24:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.