Rivierenland wikt en weegt over ICT-coalitie

Dit artikel delen:

Er is nog geen bestuurlijke instemming over de ict-samenwerking in regio Rivierenland. Begin 2009 is een businessplan opgesteld voor de realisatie van een shared service center voor de gemeenten Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel en Zaltbommel. Er zouden in 2010 knopen worden doorgehakt, maar een woordvoerder laat weten dat de planning nog onduidelijk is.

Vanaf april 2008 propageren de deelnemende gemeenten in de regio Rivierenland door samenwerking de dienstverlening voor burgers en ondernemers te verbeteren (de zogeheten Vraaggerichte Dienstverlening). Volgens een zegsman van de gemeenten Zaltbommel is ict een van de eerste gebieden waarop de gemeenten gaan samenwerken. In een businessplan dat begin 2009 is opgesteld, is de realisatie van een regionaal ict-centrum uitgewerkt. Hierin worden de ict-afdelingen van de regiogemeenten ondergebracht. Bestuurlijke instemming zou in 2010 worden verleend, maar het is onduidelijk of dat haalbaar is. Volgens de woordvoerder valt er momenteel niet meer over te zegggen.

De gemeente Zaltbommel liet in een aanbestedingsdocument eind 2009 over de vernieuwing van de technische infrastructuur (gewonnen door Simac) optekenen dat het uitgaat van een shared service centrum in 2012. Hierop vooruitlopend wil de gemeente onderzoeken of op deelterreinen alvast kan samenwerken met een paar regiogemeenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-16T17:25:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.