Beuningen neemt de tijd voor ICT-verbond

Dit artikel delen:

De gemeente Beuningen neemt pas in oktober in beslissing over een ict-samenwerking met buurgemeente Druten. De inrichting van zo'n coalitie moet overigens nog worden uitgewerkt. Het nieuwe college zegt het besluit om over zo'n coalitie zorgvuldig te willen nemen. Begin 2009 meldde de Gelderse gemeente nog dat zij 'op korte termijn' de onderhandelingen over een ict-verband met Druten zou openen.

Het besluit om de gemeentelijke ict gezamenlijk te organiseren past in het eind vorig jaar aangekondigde plan van Beuningen en Druten om de ambtelijke organisaties zo veel mogelijk samen te voegen. Dat moet tot een betere dienstverlening voor de inwoners leiden. Een woordvoerster van de gemeente Beuningen stelt dat het college nog steeds moet besluiten of er een samenwerking op automatiseringsgebied komt. Hoe die eventueel zal worden vormgegeven, is ook nog onbekend. De zegsvrouw meldt dat de beslissing hierover is uitgesteld tot oktober.

Beuningen is al wel op andere terreinen aan het partneren met buurgemeenten. Zo werkt de gemeente op het gebied van belastingen samen met Heumen en Wijchen en is er met Druten al een samenwerkingsverband voor re-integratie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-17T14:18:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.