'ICT-besparing Amsterdam mist onderbouwing'

Dit artikel delen:
I amsterdam

Het is nog maar de vraag of de gemeente Amsterdam door haar ict te centraliseren jaarlijks 21 miljoen euro kan besparen. Dat schrijft de Rekenkamer Amsterdam in het rapport Inkoop en contractbeheer van ICT.

De gemeente Amsterdam besloot in februari om al haar hardware- en softwareaankopen te standaardiseren en centraliseren binnen de nieuwe dienst ICT. 'De geraamde benodigde investering voor deze herziening is omvangrijk: tot 100 miljoen euro', schrijft de rekenkamer. 'De door het college van B&W verwachte besparingen van 21 miljoen euro per jaar zijn echter nog niet voldoende onderbouwd.'

De rekenkamer adviseert het college om die reden om 'per gemeentelijke dienst aan te geven welke bijdrage zij aan de betreffende doelstelling moeten leveren.'

Toenemend gebruik raamcontracten

Volgens het in mei verschenen herzieningsplan 'ICT op Open Amsterdams Peil ' moet het aantal softwaretoepassingen in de gemeente Amsterdam fors worden teruggebracht. Nu worden er nog tussen de 10.000 en 15.000 verschillende applicaties gebruikt door gemeenteambtenaren.  De totale ict-kosten bedragen op dit moment jaarlijks ongeveer 125 miljoen euro.

De rekenkamer ziet ook positieve ontwikkelingen. Ze is blij met het 'toenemende gebruik van raamcontracten voor ict en de toepassing van standaard projectmanagementmethodes door de diensten.' Volgens de rekenkamer wordt daardoor 'tijdige bijsturing van projecten mogelijk'.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-02T10:55:00.000Z Jolein de Rooij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.