Equalit schakelt over op VoIP

Dit artikel delen:
voip telefoon communicatie

Het ict-samenwerkingsverband Equalit in de regio Midden- en West-Brabant heeft Triple P aangetrokken voor het regelen van een telefoniecentrale op basis van voip. In eerste instantie gaan de gemeenten Oosterhout en Loon op Zand over op ip-telefonie, gebaseerd op producten van Mitel. Het uiteindelijke doel is dat binnen vier jaar alle deelnemende gemeenten aan Equalit meedoen aan het nieuwe telefoniesysteem. Met de vierjarige opdracht is een waarde van ruim 430.000 euro gemoeid.

Poorten

Equalit is het samenwerkingsverband voor ict-dienstverlening voor de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Oosterhout, Woensdrecht en de sociale werkvoorziening !GO. De eerste fase van de opdracht die aan Triple P is gegund, betreft de levering en implementatie van ruim zevenhonderd werkplekken binnen gemeente Oosterhout en Loon op Zand. Door toekomstige uitbreiding van de gemeenschappelijke regeling streeft Equalit er naar om binnen vier jaar door te groeien naar 2500 poorten.

De aanbesteding bevat een geclusterde VoIP-telefooncentrale. Deze centrale is als cluster uitgevoerd, waarbij één deel bij de gemeente Oosterhout en het andere deel bij de gemeente Loon op Zand is geplaatst. Op deze manier hebben beide locaties een ‘eigen' centrale, inclusief hun eigen nummerplan en vormen ze in geval van storingen elkaars backup . De combinatie wordt centraal vanuit en door Equalit beheerd.

Opsteker

Voor het moeizaam draaiende Triple P is het contract met Equalit een opsteker. Het bedrijf heeft op de overheidsmarkt een sterke positie als dienstverlener van zakelijke telefonie-oplossingen. Triple P werd binnen het aanbestedingstraject OverheidsTelecom 2006 (OT 2006) geselecteerd als leverancier voor het onderdeel Centrales. Triple P heeft inmiddels al zo'n 35.000 telefoniepoorten aangesloten bij circa negentig overheidsorganisaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik dacht dat je als bedrijf ook een beetje betrouwbaarbaar moest zijn qua cijfers en vooral continuiteit. Wat een aanfluiting al die aanbestedingen en de enige die er wat mee opschiet is Mitel met haar inferieure produkten. Qua betrouwbaarheid, visie en kwaliteit past Triple P en Mitel dan wel weer bij elkaar. Gemeenten; Succes met deze (gedwongen) keuze!!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-14T13:29:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.