Overheid wil ook digibeten aan e-loket

Dit artikel delen:

Zes overheidsorganisaties, waaronder de Belastingdienst en het UWV, starten een proef met een gratis online oefenmodule die digibeten moet stimuleren gebruik te maken van elektronische loketten.

In het project ‘E-loket op 1' verwijzen baliemedewerkers in een proef bij de zes deelnemende overheidsorganisaties hun klanten naar ‘Klik & Tik. Het internet op'. Deze online oefenmodule is sinds eind maart beschikbaar en biedt instructiefilmpjes en oefeningen om te leren werken met internet.

Digivaardig & Digibewust, dat het project deels financiert, schat dat Nederland naar schatting 1, 6 miljoen digibeten kent. De Belastingdienst, het UWV,  de gemeentes Amsterdam, Rotterdam, Tilburg en de Stichting het Juridisch Loket nemen deel aan het project.

Aanbevelingen

Parallel hieraan voert het onderzoeksinstituut Novay een onderzoek uit naar de ervaringen van burgers en deelnemende organisaties met het herkennen en doorverwijzen van digibeten. De resultaten van dit onderzoek moeten leiden tot aanbevelingen voor inpassing in de dagelijkse werkroutines van baliemedewerkers of tot verbeteringen van de aanpak van signaleren en doorverwijzen van digibeten.

De proef is gestart op 1 juli en loopt door tot half oktober, waarna de resultaten geanalyseerd worden.

E-loket op 1

‘E-loket op 1' is een samenwerkingsproject, waaraan de volgende overheidsorganisaties deelnemen: Belastingdienst, Gemeente Amsterdam, Gemeente Rotterdam, Gemeente Tilburg, Stichting het Juridisch Loket en UWV. De begeleiding van de pilots en het onderzoek is in handen van onderzoeksbureau Novay. ‘E-loket op 1' wordt mede mogelijk gemaakt door het programma Digivaardig & Digibewust, een samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Gemeente Amsterdam

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-15T12:56:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.