HP berust in verloren rechtszaak tegen fiscus

Dit artikel delen:

Technologiebedrijf HP accepteert zijn verlies in de rechtszaak die de leverancier had aangespannen tegen de Nederlandse Belastingdienst. 'We leggen ons neer bij de beslissing van de rechtbank en zullen geen verdere stappen ondernemen', aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Op 13 augustus stelde de rechtbank aanklager HP in het ongelijk in een rechtszaak tegen de Belastingdienst. Met de rechtszaak hoopte HP te bereiken dat de fiscus een aanbesteding voor diensten van ict service management zou terugdraaien.

IBM

De opdracht werd volgens HP onterecht gegund aan concurrent IBM, al langere tijd ict-leverancier bij de Belastingdienst. IBM voegde zich in de rechtszaak aan de zijde van de fiscus.

HP had op drie onderdelen bezwaar tegen de keuze van de Belastingdienst voor IBM. Zo betwijfelt de aanklager of een van de benodigde klantreferenties die IBM in de aanbestedingsprocedure aandroeg, als referentie kan fungeren. Ook vindt HP dat de offerte van IBM niet de gevraagde out-of-the-box oplossing biedt. Tenslotte merkt de aanklager op dat de prijs die IBM vraagt, te laag zou zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Klinkt als commentaar van een slechte verliezer. 'Begrijpelijk' omdat ze hiermee hun grootste reference case in Nederland kwijtraken.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-16T08:41:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.