Aad Meijboom wordt eerste CIO bij politie

Dit artikel delen:

Aad Meijboom is benoemd tot de eerste cio bij de Nederlandse politie. Meijboom gaat namens de korpsen de ict-tak vtsPN aansturen. Zijn belangrijkste taak is het weer op de rails krijgen van de informatiehuishouding.

De nieuwe cio Aad Meijboom is geen onbekende binnen de politie. Tot voor kort was hij verantwoordelijk voor de Rotterdamse politie, maar door de strandrellen in Hoek van Holland legde hij zijn functie neer.

Problemen aanpakken

De politie kampt al enige tijd met problemen in zijn ict-tak vtsPN. Zo konden agenten niet goed werken door een computerstoring. Het lukte de politie niet de problemen snel te verhelpen. Daarnaast kwamen er diverse onderzoeksresultaten naar buiten die aangaven dat de ict bij de politie niet op orde was. Hiertoe besloot de politie een cio aan te stellen om alle problemen aan te pakken en de ict-organisatie te stroomlijnen.

Aad Meijboom krijgt geen makkelijke taak bij de politie, meent Computable-expert Marc Fleischeuers, architect en adviseur bij Cerios. Hij stelt in een opiniebijdrage dat de nieuwe cio wordt gepositioneerd op het niveau van de Raad van Korpschefs, waardoor Meijboom een gevecht om de macht moet gaan voeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mooi baantje voor meneer Meijboom om zijn pensioen mee te halen. Wat is zijn deskundigheid op ICT-gebied???

@Jan Geluk
Gelukkig (veel) meer dan wat de meeste wellicht zullen denken.
In de jaren dat de Politie ICT van Rotterdam-Rijnmond nog in zijn eigen beheer was, was dit VERUIT de best functionerende ICT afdeling van alle politiekorpsen in Nederland, wellicht misschien wel van de gehele overheid.
En daar had meneer Meijboom een zeer grote bijdrage in.

In de jaren naderhand is het helaas structureel en voordurend vakkundig gesloopt door de VTSpn kornuiten in Odijk.

Jan Geluk! goed gezien :)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-20T10:42:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.