Prinsjesdag 2010

Kabinet verruimt stimuleringsregeling R&D

Dit artikel delen:

De stimuleringsregeling ter compensatie van de loonkosten voor R&D (WBSO) wordt op diverse punten blijvend verruimd. Het demissionaire kabinet verhoogt het budget voor deze fiscale faciliteit structureel met 170 miljoen, bovenop de verruiming van blijvend 63 miljoen die al was voorzien. De WBSO wordt als middel ingezet om de economie weer vlot te trekken.

De WBSO loopt nog steeds als een trein. Het aantal aanvragers is vorig jaar gegroeid met bijna een kwart tot 16.620. De hoeveelheid toegekende uren nam met ruim 8 procent toe. Volgend jaar zal dat zeker niet minder zijn, zo luidt de verwachting. Uit een evaluatie van de WBSO blijkt dat met name het midden- en kleinbedrijf hier garen mee spint.

Ook voor het Innovatiekrediet is veel belangstelling. De meeste kredieten gaan naar ict, machinebouw en Life Sciences. Een concrete toepassing van innovatiekredieten is het ontwikkelen van cloud computing technologie voor datacentra. Deze centra worden vele malen doelmatiger gebruikt omdat capaciteit kan worden gedeeld. Dit leidt tot aanzienlijke energiebesparingen. Verder wordt overwogen de regelingen voor innovatievouchers en innovatie prestatie contracten (ipc's) in elkaar te schuiven. Tussen beide instrumenten bestaat namelijk de nodige overlap.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goh, precies als onze minister aankondigd naar amerika te gaan voor een gesprekje over Organon.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-22T09:52:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.