Prinsjesdag 2010

Overheid haalt doelstelling e-factureren niet

Dit artikel delen:

De overheid slaagt er dit jaar niet in haar doelstelling te halen dat 10 procent van de binnenkomende facturen elektronisch wordt ontvangen en verwerkt. Het project eFactureren wordt daarom verlengd tot 2014. De doelstelling van 10 procent moet nu in 2011 worden gerealiseerd.

Ondanks deze achterstand verhoogt de overheid de doelstelling voor 2014. Dit percentage moet dan liefst 80 zijn tegen eerder 70. Insiders zoals Friso de Jong (Factuurwijzer.nl) vinden een percentage van 70 al heel hoog, laat staan dat 80 procent kan worden gehaald. Maar minister Van der Hoeven (Economische Zaken) is optimistisch. Volgens haar is door de inzet van de overheid als 'launching customer' een onomkeerbaar proces in gang gezet. Steeds meer bedrijven sturen hun facturen voortaan elektronisch. Digipoort fungeert als centraal aanleverpunt voor elektronische facturen aan de overheid. Economische Zaken neemt samen met Binnenlandse Zaken de aanloopverliezen van Digipoort voor zijn rekening. Voor bedrijven zal Digipoort voor e-factureren gratis zijn en overheden betalen een marktconforme prijs voor het gebruik.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-22T09:55:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.