Prinsjesdag 2010

BZK trekt shared service centra naar zich toe

Samenwerken

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is van plan om volgend jaar voor de gehele rijksoverheid één organisatie voor archiefbewerking op te richten. Momenteel worden voor Doc-Direkt al de nodige voorbereidingen getroffen. Ook bestaat het voornemen om per 1 januari 2011 het eigenaarschap van de Shared Service Organisatie-ICT van Verkeer en Waterstaat over te hevelen naar BZK.

De dienst Doc-Direkt gaat naar verwachting tot 2019 aan het werk om de achterstanden vanaf 1976 tot nu weg te werken. Tussen nu en 2012 wordt een organisatie ingericht die de gezamenlijke archiefbewerking, de opslag en het beheer van de archieven op zich neemt.

SSO-ICT van Verkeer & Waterstaat is in 2003 opgericht na de samenvoeging van een aantal ict-afdelingen binnen het ministerie, met uitzondering van Rijkswaterstaat. De dienst richt zich ook op andere departementen. Zo verricht SSO-ICT beheerdiensten voor de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Ook zal het ict-centrum het beheer van de nieuwe standaardrijkswerkplek voor zeven ministeries op zich nemen.

In 2009 was al de bestuurlijke intentie uitgesproken om de Shared Services Organisatie-ICT (SSO-ICT) als baten en lastendienst onder te brengen bij BZK. Dat moet nu vanaf 2011 gerealiseerd zijn.

Bij BZK is ook al P-Direkt ondergebracht, het shared service center voor de personeels- en salarisadministratie van de Rijksdienst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-22T15:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.