Prinsjesdag 2010

Landbouw snijdt opnieuw in ICT-dienst

Dit artikel delen:

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) gaat de Dienst ICT Uitvoering (DICTU) in 2011 verder stroomlijnen. Bovendien wil het ministerie steeds meer beheer en ontwikkeling van applicaties uitbesteden. Volgend jaar stijgt de post 'outsourcing' van 8,7 naar 34,7 miljoen euro. Tegelijk vindt een uitstroom plaats van extern personeel.

LNV besteedde in 2009 al zijn kantoorautomatisering uit aan Capgemini. Toen al was bekend dat het departement op termijn ook de applicatiediensten zou uitbesteden. Van de Dictu blijft dan alleen nog de adviestak over.

Momenteel is al een reorganisatie gaande bij dit onderdeel dat ict-diensten levert aan alle onderdelen van het ministerie. Dictu heeft een hoofdvestiging in Den Haag, terwijl het rekencentrum in Assen staat. De inkomsten worden volgend jaar begroot op honderd miljoen euro en 84 miljoen euro in 2012 tegen 119 miljoen euro dit jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-22T15:30:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.